BiH

Lukač podnio izvještaj, nastavljena sjednica NS RS

Lukač podnio izvještaj, nastavljena sjednica NS RS
Foto: Srna | Lukač podnio izvještaj, nastavljena sjednica NS RS

BANJALUKA – Narodna skupština RS nastavila je rad nakon što je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, narodne poslanike upoznao s dosadašnjim tokom istrage trostorukog ubistva koje se desilo preksinoć nadomak Banjaluke, ali i ubistvom policajca u Prijedoru.

Kako je ranije najavio Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, nakon ove tačke dnevnog reda sjednica je otvorena za javnost i biće nastavljena redovnim tačkama dnevnog reda, a prva na redu će biti Nacrt zakona o javnom redu i miru RS.

"Tema o bezbjednosnoj situaciji u RS biće na prvoj tački dnevnog reda naredne redovne sjednice", rekao je Čubrilović prije nego što je Lukač predstavio izvještaj.

Čubrilović je naglasio da je uprkos ovim događajima RS i dalje stabilniji dio BiH, te je dodao da održavanje tačaka o bezbjednosnoj situaciji u RS doprinosi javnosti rada policije i tužilaštava, a naglasio je i da se ovi problemi moraju rješavati sistemskim mjerama.

Kostadin Vasić, predsjednik šef kluba Ujedinjene Srpske u NS RS je rekao da ta stranka osuđuje pokušaje politizacije ovog ubistva, te je pohvalio policiju zato što je brzo uhvatila počinioce ovog ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije