BiH

NS RS zasjeda 11. juna:​ Tačka o Krunićevom ubistvu zatvorena za javnost

NS RS zasjeda 11. juna:​ Tačka o Krunićevom ubistvu zatvorena za javnost
Foto: N.N. | NS RS zasjeda 11. juna:​ Tačka o Krunićevom ubistvu zatvorena za javnost

BANJALUKA - Kolegij Narodne skupštine RS zakazao je petu redovnu sjednicu za 11. juni, a prva tačka, nakon aktuelnog časa, u okviru rasprave o stanju bezbjednosti u RS će biti posvećena okolnostima ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, zaključeno je na sjednici Kolegija.

Po odluci Kolegijuma, ova tačka će biti zatvorena za javnost, a nakon toga slijedi nekoliko zakona po hitnom postupku, među kojima su zakoni o platama u institucijama RS.

Po skraćenom postupku raspravljaće se o Prijedlogu odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje - Brčko i Brčko - Rača.

Na dnevnom redu naći će se i prijedlozi zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, javnom redu i miru i oružju i municiji, koji su na prošloj sjednici izazvali veliki interes javnosti, ali i međunarodne zajednice. Raspravljaće se i o dvadesetak nacrta zakona, među kojima su nacrti zakona o trgovini, ličnom imenu, pravosudnom ispitu, doprinosima i drugim temama.

Na dnevnom redu je i nekoliko strategija i izvještaja, među kojima će biti i izvještaji o izvršenju budžeta RS i radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Odlučeno je takođe da se sjednica nastavi 18. juna, ukoliko ne bude završena tokom prve sedmice rada. Na dnevnom redu nalazi se ukupno 48 tačaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije