Društvo

U Banjaluci vakcinacija AstraZenecom bez zakazivanja

U Banjaluci vakcinacija AstraZenecom bez zakazivanja
Foto: Velibor Tripić | U Banjaluci vakcinacija AstraZenecom bez zakazivanja

BANJALUKA, GRADIŠKA - Na vakcinalnim punktovima u Srpskoj danas je počela masovna vakcinacija stanovništva bez prethodnog zakazivanja termina.

Naime, Republički štab za vanredne situacije donio je nedavno Zaključak  o potrebi ubrzanja procesa vakcinacije protiv virusa korona u RS, gdje je zadužio  domove zdravlja da od 12. jula vakcinaciju građana protiv virusa korona organizuju od devet do 19 časova radnim danom, a subotom od devet do 15. Prema ovom zaključku, Republički štab za vanredne situacije zadužuje Institut za javno zdravstvo RS da redovno obezbjeđuje, prati i u slučaju potrebe preraspoređuje vakcine i vakcinalni potrošni materijal domovima zdravlja.

Iz Doma  zdravlja Banjaluka kazali su danas da su počeli s vakcinacijom stanovnika protiv virusa korona bez prethodnog zakazivanja, koje će biti i danas i sutra.

"Vakcinacija će biti organizovana u hali 'Banjalučkog velesajma' od 14 do 19 časova, a građani će moći da prime vakcinu astrazeneka", kazali su iz Doma zdravlja i dodaju da su dobili plan raspodjele vakcina od Instituta za javno zdravstvo RS.

"Tim planom dobili smo 1.200 prvih doza vakcina fajzer, 7.500 prvih doza sinofarma, 1.400 prvih doza sinovaka i 3.200 prvih doza sputnjika V", kazali su iz ove zdravstvene ustanove.

Slađana Tepavac, načelnica Higijensko-epidemiološke službe (HES) Doma zdravlja Gradiška, kazala je da je juče na vakcinalnom punktu u Kulturnom centru vakcinisano više od 200 građana i to vakcinom astrazeneka.

Gordana Savin, pomoćnica direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Bijeljina, kazala je da će u četvrtak biti organizovana masovna vakcinacija bez prethodnog zakazivanja.

"U Vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina vakcinacija će se odvijati od 7.30 do 12.30 vakcinom fajzer, a planirano je da taj dan bude vakcinisano 300 građana", kazala je Savinova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije