Ex -Yu

Brnabić: Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod

Brnabić: Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod
Foto: Tanjug | Brnabić: Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da će joj biti izuzetno teško da sarađuje sa zemljama koje su bile sponzori i kosponzori rezolucije o Srebrenici, koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN.

"Osećaću se mnogo bliža zemljama koje su glasale protiv ili su bile uzdržane, ili napustile salu. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima. EU je u našem interesu, ali ću u svakom trenutku biti uz zemlje koje su bile uz nas", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da Srbija u Njujorku nije dozvolila da se stigmatizuje srpski narod, te da je pokazala kako se bori za svoje interese, svijet i za međunarodno pravo.

Brnabićeva je rekla da se rezultat glasanja poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije, te da više od dvije trećine svijeta nije glasalo za tu rezoluciju.

Ona je ukazala da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava", rekla je Brnabićeva za RTS.

Brnabićeva je zahvalila Mađarskoj na podršci i tome što je glasala protiv, kao i Kipru, Grčkoj, Slovačkoj na uzdržanosti, a posebno je istakla primjer Monaka čiji su predstavnici izašli iz sale kada se glasilo.

"Veliko hvala Monaku. To je takođe pokazatelj jednog ogromnog integriteta", rekla je Brnabićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije