Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dačić: Srbija neće dozvoliti da se ratom uništi Srpska

Dačić: Srbija neće dozvoliti da se ratom uništi Srpska
Dačić: Srbija neće dozvoliti da se ratom uništi Srpska
N.N.

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regionu i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje

"Dačić je podsjetio da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol Bakira Izetbegovića", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da RS  ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani", naveo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Šef srpske diplomatije ukazao je kako je svima jasno da je referendum samo izgovor, a da iza svega stoji namera da se ratom uništi Republika Srpska.

"Da su hteli kompromis, Ustavni sud je mogao da promeni bar jedan zarez u svojoj odluci. Ali, njima nije bio važan kompromis, već izgovor za ratne namere i planove, za šta se muslimani u BiH očigledno spremaju", poručio je Dačić.

On je istakao da Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali da sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje RS.

"O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja. Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje Republike Srpske ako bude napadnuta. Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira", izjavio je Dačić.

Sefer Halilović bio je general i bivši načelnik Glavnog štaba Armije RBiH i predsjednik BPS.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije