Ex -Yu

Vulin: Belaj koji se priziva u BiH neće stići samo jedan narod

Vulin: Belaj koji se priziva u BiH neće stići samo jedan narod
Vulin: Belaj koji se priziva u BiH neće stići samo jedan narod

BEOGRAD - Ministar rada Aleksandar Vulin ocjenio je danas da su prijetnje bivšeg generela i komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića nestankom Republike Srpske nastavak fašizma na koje, kako je poručio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ne bi smio da oćuti.

"Pretiti nestankom RS i srpskom narodu je nastavak fašizma koji smo u 20 veku gledali i proživeli više puta", poručio je Vulin.

Ministar je kazao da, ako je neko mislio da su upozorenja srpskog premijera Aleksandra Vučića da se neće dozvoliti ponavljanje Jasenovca i Oluje pretjerana i nepotrebna, sada može da se uvjeri da su bila upućena na vrijeme i na prave adrese.

"Neka niko u BiH ne pominje oružje, proterivanje i nestanak jer belaj o kome Halilović govori neće stići samo jedan narod. Srbija traži mir, traži smirivanje i traži da zvaničnici BiH osude pretnje pogromom i huškanje na rat", naveo je Vulin.

Kaže da Incko na prijetnje istrebljenjem Srba ne bi s,io da ćuti.

"Halilović svojim pozivom na rat priziva nesreću svim narodima BiH. Među Srbima nema nikoga ko je za rat, a ovo je prilika da rukovodstvo Bošnjaka pokaže koliko je među njima opredeljenih za mir", naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije