Ex -Yu

Obradović: Halilovićeva izjava stvara lažnu paniku

Obradović: Halilovićeva izjava stvara lažnu paniku
Obradović: Halilovićeva izjava stvara lažnu paniku

BEOGRAD - Potpredsjednica SNS i predsjednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović ocjenila je danas povodom prijetnji bivšeg generala i komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića da ne vjeruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve dok je Srbija ozbiljna i odgovorna u odgovoru na provokacije.

"Ne vidim razloge za takav način reakcije od strane zvaničnika BiH, ali tu treba napraviti akcenat. Halilović nije zvaničnik BiH. Iako neki govore da je on glasnogovornik nekih lidera, ne bih se složila s tim”, rekla je Obradović.

Ona smtra da je to podizanje larve, lažne panike jer ozbiljni lideri, prije 'potezanja' ovakvih rečenica, mnogo ozbiljnije razmisle.

Prema njenim riječima, zvanično Sarajevo bi trebalo da reaguje.

“On je penzionisani komandant, neko ko nije glas bošnjačkog naroda. Ne treba zaboraviti da su izbori u BiH i da je to njima za dnevno političke potrebe. To građani treba da razlikuju”, navela je Obradović.

Ona je naglasila i da su se svi srpski zvaničnici ogradili od te izjave.

"Najlakše je dati puške u ruke i krenuti. Nama u Srbiji treba posao u ruke... Ja kao mama sina od 20 godina i koji bi mogao da se nađe u toj situaciji, jako se plašim ovakvih izjava... “, naglasila je potpredsjednica SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije