Halilović prijetnja

Obradović: Halilovićeva izjava stvara lažnu paniku

BEOGRAD - Potpredsjednica SNS i predsjednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović ocjenila je danas povodom prijetnji bivšeg generala i komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića da ne vjeruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve dok je Srbija ozbiljna i odgovorna u odgovoru na provokacije.

Dodik: Srpska nije za nasilje, ali je spremna da se brani

LAKTAŠI - Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da Srpska ne preduzima nikakve akcije nasilja, niti se priprema za rat, ali i da niko ne treba da sumnja u to da je spremna da odbrani svoju teritoriju.

Crnadak: Narod ne treba uznemiravati najavljivanjem rata i sukoba

BANJALUKA - Ekonomski razvoj, zapošljavanje i borba protiv korupcije moraju biti riječi koje se najčešće spominju, ako hoćemo da ubuduće živimo bolje u BiH i to važi i za Srbe i za Hrvate i za Bošnjake, kazao je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Drecun: Halilovović je glasnogovornik onih koji žele da unište srpski narod i Srpsku

BEOGRAD - Predsjednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocjenio je povodom prijetnje bivšeg generala i komadanta Armije RBiH Sefera Halilovića, da takve ekstremne izjave ozbiljno narušavaju mukotrpno uspostavljen mir i suživot u dejtonskoj BiH.

Vulin: Belaj koji se priziva u BiH neće stići samo jedan narod

BEOGRAD - Ministar rada Aleksandar Vulin ocjenio je danas da su prijetnje bivšeg generela i komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića nestankom Republike Srpske nastavak fašizma na koje, kako je poručio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ne bi smio da oćuti.

Deđanski: Bošnjački političari imaju ratnohuškačku retoriku

BEOGRAD - Ratnohuškačka retorika bošnjačkih političara ima cilj da dezavuiše svaki pokušaj Srba da pokažu da RS jeste država i da ima prava, i po Dejtonskom mirovnom sporazumu i ona izborena tokom rata, ističe predsjednik Centra za razvoj međunarodne saradnje iz Beograda Stevica Deđanski.

Dodik: Halilović je prazna mješina koja puca u prazno

BANJALUKA, BEOGRAD - Predsjednik RS Milorad Dodik ocjenio je da su najnovije prijetnje Srbima u RS, koje je uputio bivši general i komandant Armije RBiH Sefer Halilović, još jedna u nizu ratnohuškačkih izjava propalog generala, koji nije bio dobar ni Bošnjacima.

Dačić: Srbija neće dozvoliti da se ratom uništi Srpska

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regionu i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje

Vučić zabrinut Halilovićevim prijetnjama

NJUJORK,BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučič, koji učestvuje u radu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, vidno je zabrinut zbog izjava i prijetnji miru nekadašnjeg generala i bivšeg komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića, prenio je RTS pozivajući se na svoja saznanja.

Bivši general Armije RBiH Srpskoj prijeti sukobom u kojoj će nestati

SARAJEVO – General i bivši načelnik Glavnog štaba Armije RBiH i aktuelni predsjednik BPS-a Sefer Halilović, izjavio je kako će sproveđenje referenduma u RS značiti raspakivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, stupanje na snagu Republike BiH i zaprijetio sukobom u kojem će RS nestati.