Ex -Yu

Drecun: Halilovović je glasnogovornik onih koji žele da unište srpski narod i Srpsku

Drecun: Halilovović je glasnogovornik onih koji žele da unište srpski narod i Srpsku
Drecun: Halilovović je glasnogovornik onih koji žele da unište srpski narod i Srpsku

BEOGRAD - Predsjednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocjenio je povodom prijetnje bivšeg generala i komadanta Armije RBiH Sefera Halilovića, da takve ekstremne izjave ozbiljno narušavaju mukotrpno uspostavljen mir i suživot u dejtonskoj BiH.

"Pravo srpskog naroda da živi na svojoj zemlji, da bude ravnopravan sa ostalim narodima u dejtonskoj BiH ne sme niko da dovodi u pitanje, niti će bilo ko moći da silom izbriše Republiku Srpsku", rekao je Drecun i dodao da je najveći garant opstanka RS, pored njenog naroda, pored Dejtonskog sporazuma Srbija koja je istovremeno i najvažniji činilac stabilizacije cijelog regiona.

"BiH je potrebna politička stabilnost i prosperitet što se ne može postići pretnjama jednom entitetu i njegovom narodu", ocjenio je Drecun i naglasio da se problemi rješavaju pregovorima, dogovorom i kompromisom a ne pozivanjem na uništenje, na rat i razaranje.

"Toga je bilo i suviše", rekao je on.

Halilović je, kako je naveo, glasnogovornik onih koji bi da dovrše započeti posao uništenja srpskog naroda i Republike Srpske, a koji se već mjesecima organizuju da izazovu incidente koji negiraju srpskom narodu i RS pravo na postojanje.

"Takvo ponašanje je ozbiljna pretnja po stabilnost, mir i budućnost ne samo srpskog naroda već i Bošnjaka i Hrvata", ocjenio je on.

Drecun smatra da će mudra politika koju je Srbija vodila ovih godina, i u ovom slučaju uspjeti da potpuno izbriše mogućnost destabilizacije ne samo BiH, koju bi, kako kaže, neki izgleda željeli tamo, već i da stabilizuje čitav region.

Halilović je zaprijetio jnestajanjem Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti raspakivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava Republike BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije