Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dobili pismo da su im tri dječaka silovala kćerku pa tijelo bacili u rijeku

Dobili pismo da su im tri dječaka silovala kćerku pa tijelo bacili u rijeku
Dobili pismo da su im tri dječaka silovala kćerku pa tijelo bacili u rijeku
N.N.

Za djevojčicom (15) Barbarom Vitez, za koju se sumnja da je 25. novembra pala sa mosta u Senti, još se traga. Međutim, roditelji Endre i Melinda dobili su anonimno pismo zbog kog bi nestanak djevojčice mogao da dobije potpuno novi epilog.

Anonimno pismo na mađarskom jeziku stiglo je bez koverte na adresu roditelja.

– U pismu stoji da su Barbaru napala tri dječaka i da su je silovali, a potom bacili u rijeku Tisu. Još smo u šoku od dana njenog nestanka, nikada nisam vjerovala da je ona sama otišla na most i da je upala u rijeku – rekla je kroz suze majka Melinda.

Otac Endre još ne može da dođe sebi od šoka.

– Ne možemo da vjerujemo da postoji mogućnost da se ovako nešto dogodilo. Pitamo se da li je ovo samo šala, ne shvatam kakva je namjera onog ko je pismo poslao. Predao sam sve policiji i nadam se da je Barbara živa – uznemireno objašnjava otac.

Podsjećamo da su odmah nakon Barbarinog nestanka roditelji iskazali sumnju da djevojčica nije sama otišla na most.

– Barbara se plašila visine, ni u jednom trenutku nisam povjerovao da se radi o nesrećnom slučaju. Barbara je na rođendan otišla sa prijateljima, ne vjerujem da je njena ideja bila da se šeta po mostu u kasnim satima – rekao je otac.

Uprkos detaljnim pretragama jedinica Žandarmerije i spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, Barbarino tijelo još nije pronađeno.

Djevojčica je nestala 25. novembra oko 22 sata, kada se sa društvom šetala duž Tiskog mosta koji povezuje Sentu i Čoku. Vršene su detaljne pretrage dna i obale u dužini i do 100 kilometara nizvodno.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije