Ex -Yu

Izašla treći put u grad i nije se vratila kući

Izašla treći put u grad i nije se vratila kući
Izašla treći put u grad i nije se vratila kući

SENTA - Članovi Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente već dva dana pretražuju obalu u potrazi za tijelom petnaestogodišnje Barbare Vitez, koja je u petak oko 22 sata pala sa mosta i nestala u hladnoj i mutnoj rijeci.

U ulici Nađmeljkuti Janoša broj 55 otac Endre, majka Melinda i stariji brat Atila (22), koji je obolio od autizma, u društvu rođaka, prijatelja i komšija očekuju da im jave da su pronašli tijelo.

"Ovo joj je bio treći izlazak u grad. Nije pušila, niti pila, jer se grozila alkoholičara", govori otac Endre.

Majka Melinda, gušeći se u suzama, kaže da se Barbara u 20 sati vratila iz Srednje ekonomsko-trgovačke škole, u kojoj je pohađala prvi razred.

"Večerala je i rekla da treba da se u 21 sat nađe sa društvom na autobuskoj stanici i da idu na rođendan kod drugarice u piceriju 'Jail' u gradu. Uvek se redovno javljala preko mobilnog telefona iz škole, grada ili kada je išla kod bake i kretala kući. Prilikom prošlog izlaska sa društvom rekli smo joj da se vrati do ponoći, a ona je kod kuće bila pola sata ranije" kaže ona, a otac Endre dodaje da je bila veoma pažljiva i disciplinovana.

"Tog kobnog petka izašla je sa društvom u kome je bila i prijateljica čiji se rođak Balaž mojoj Barbari sviđao. Pohađao je drugi razred iste škole. U 22 sata rekao je majci da ih je Barbara ostavila i otišla. Oko 22 i 15 sati došla je policija i pitala nas gde nam je ćerka. Odgovorila sam da je otišla sa društvom, a tada su nam rekli da se nešto desilo i da im damo njenu fotografiju. Suprug je otišao sa njima u policiju, a u međuvremenu sam zvala ćerku na njen telefon, ali je bila nedostupna", skrhana od bola, govori kroz suze majka Melinda.

Ona dodaje da je u međuvremenu Balaž poslao poruku svojoj majci da se nalazi u policiji, jer su vidjeli da je neko pao sa mosta u Tisu.

"U subotu u policiji su nam rekli da je Barbara htela nekoga da obiđe i da se okliznula i pala preko ograde, a da u cilju istrage ne mogu ništa više da nam kažu. Bila je u društvu, a koliko je njih bilo sa njom, to ne znamo tačno", govore oni, izražavajući mogućnost da ju je neko možda i gurnuo.

Barbarina baka Ilona Molnar Čikoš kroz plač kaže da se djevojčica plašila i na tavan da ode.

"Molila je oca da joj skine nekakvu knjigu sa tavana, jer nije smela da se popne na merdevine, a kamoli da se preko ograde mosta spušta.

(Alo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije