Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Interpol traga za djevojčicom iz Srbije

Interpol traga za djevojčicom iz Srbije
Foto: N.N. | Interpol traga za djevojčicom iz Srbije
N.N.

Interpol je raspisao potjernicu za 16-godišnjom Barbarom Vitez koja je nestala 25. novembra 2016. godine.

To što se našla na potjernici može da znači i da policija vjeruje da ona nije mrtva.

Najprije se vjerovalo da je djevojčica upala u rijeku i utopila se, ali kako i nakon više pretraga njeno tijelo u Tisi nije nađeno, inspektori su očigledno došli do nekih novih saznanja.

Zbog toga se i našla na Interpolovoj žutoj potjernici, odnosno listi na kojoj se nalaze nestale osobe. 

Njen otac Endre Vitez kaže da je to dokaz da je njegova ćerka oteta. Roditelji Barbare Vitez su i u izjavi za Prvu televiziju tvrdili da je Barbara živa. 

Povezani tekstovi:

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije