Gradovi

Adrenalinski park obogatio turističku ponudu

Adrenalinski park obogatio turističku ponudu
Foto: N.N. | Adrenalinski park obogatio turističku ponudu

BOSANSKI PETROVAC - U selu Vrtoče, nadomak Bosanskog Petrovca, okončana je izgradnja Adrenalinskog parka, koji će obogatiti turističku i sportsko-rekreativnu ponudu ovih prostora.

U međuvremenu obavljena je primopredaja izgrađenih sadržaja između UNDP-a i općine Bosanski Petrovac, a radi se o projektu koji je realiziran u sklopu projekta "Via Dinarica". Njegova vrijednost iznosila je 34.000 maraka, a finansiran je sredstvima UNDP-a i lokalne zajednice. Adrenalinski park ima različite sadržaje za bavljenje sportskim i rekreativnim aktivnostima kao što su zip lajn, stijena za penjanje, staze s preprekama i slično.

"Realizacijom ovog projekta obogaćujemo turističku ponudu Bosanskog Petrovca i nadam se kako će u svemu ovome uživati prvenstveno naši najmlađi. U narednom periodu putem javnog poziva odabraćemo partnera kojem će ovaj sadržaj biti povjeren na korištenje i upravljanje", kazao je Mahmut Jukić, načelnik ove općine. Inače, program "Via Dinarica" povezuje sedam zemalja i teritorija kroz koje se proteže planinski lanac Dinarida, od Slovenije do Albanije. Radi se o platformi koja služi za razvoj lokalnih zajednica i malih preduzeća u oblasti ugostiteljstva i pružanja turističkih usluga na otvorenom, te za promociju turizma u prirodi i kulturnog nasljeđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije