Gradovi

Asfaltiran put u Donjem Hasiću kod Šamca

Asfaltiran put u Donjem Hasiću kod Šamca
Foto: Srna | Asfaltiran put u Donjem Hasiću kod Šamca

ŠAMAC - U Donjem Hasiću kod Šamca završeno je asfaltiranje dionice puta duge 1,5 kilometara i postavljanje ulične rasvjete, što su zajedno finansirali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije sa 60.000 KM, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH sa 93.000 KM i ova opština sa oko 12.000 KM.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Đuro Ivanović zahvalio je donatorima, ističući da je ovo značajan projekat u ovoj mjesnoj zajednici.

"Sada imamo i asfalt i možemo što prije rješavati pitanje deponije, što je krupni problem", rekao je Ivanović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i dodao da je on značajan za cijelu opštinu.

Zahvalivši finansijerima za učešće u projektu, on je naveo da je inicijativa krenula od mjesne zajednice Donji Hasić i njenih mještana kojima je ovo bio višegodišnji problem.

"Opština nije mogla sama finansirati ovaj projekat, te su nam finansijsku pomoć pružili Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica", rekao je Milićević.

Prema njegovim riječima, uz pomoć tih institucija na ovom području realizovani su i drugi projekti, ne samo u povratničkim mjesnim zajednicama, uz minimalan iznos učešća opštine Šamac.

Milićević je dodao da su opštini Šamac uvijek potrebna sredstva sa viših nivoa vlasti, imajući u vidu visinu opštinskog budžeta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije