Gradovi

Doboj ustupio MUP-u zemljište za potrebe Žandarmerije

Doboj ustupio MUP-u zemljište za potrebe Žandarmerije
Foto: Srna | Doboj ustupio MUP-u zemljište za potrebe Žandarmerije

DOBOJ - Prvi korak ka trajnom smještaju Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj je načinjen jer je Gradska uprava Doboj ustupila Ministarstvu unutrašnjih poslova RS zemljište na kojem će biti sagrađen objekat.

Svojim potpisima na sporazum to su danas ozvaničili Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

"Grad Doboj je na sjednici Skupštine donio odluku o davanju zemljišta površine 5.226 metara kvadratnih, koje se nalazi neposredno u blizini kasarne 'Vojvoda Radomir Putnik', gdje planiramo u narednom periodu da trajno smjestimo Jedinicu žandarmerije. Ono što nam sljeduje u narednom periodu je da uradimo idejno rješenje, projekat i naravno da idemo u realizaciju tog projekta", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Nove prostorije željno iščekuju i pripadnici Policijske stanice Doboj 2, a trenutno se izvode radovi na objektu Policijske uprave Doboj u centru grada.

"Policijska uprava Doboj je poslije banjalučke jedna od najvećih uprava, tako da ova ulaganja mnogo znače na unapređenju rada policije, stvaranju svih optimalnih uslova da policija može u potpunosti da radi svoj posao u cilju zaštite svih građana i njihove imovine na području Doboja i kompletne Policijske uprave", kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije