Gradovi

Ivaniću nagrada Slavko Jungić Jesej

Ivaniću nagrada Slavko Jungić Jesej
Ivaniću nagrada Slavko Jungić Jesej

ČELINAC - Dvadesetpetogodišnji Aleksandar Ivanić iz Čelinca, profesor srpskog jezika i književnosti i student ruskog jezika, ovogodišnji je dobitnik Književne nagrade "Slavko Jungić Jesej", koju dodjeljuju SPKD "Prosvjeta" Čelinac i Vinarija "Jungić" književnim stvaraocima mlađim od 30 godina.

Nagrada Ivaniću pripala je za pripovjetku "San kralja Milutina" potpisanu šifrom "Trubadur", potvrđeno je Srni u čelinačkoj "Prosvjeti".

Žiri, koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti Zagorka Trivić, Jelena Ivanković i Momčilo Spasojević, predložio je da se otkupe priče "Zadatak" Nemanje Babića /24/ i "Jedna tačka na plavkastom tepihu" Nikole Zelenkovića /29/, te pjesme Bojane Ostojić /28/, Svjetlane Đurić /17/ i Radovana Sinđelića /21/.

Svečano uručenje nagrada biće upriličeno na  književnoj večeri koja će biti održana u Konobi Vinarije "Jungić" u Markovcu kod Čelinca 14. februara /Trifundan/ od 18.00 časova.

SPKD "Prosvjeta" Čelinac i Vinarija "Jungić" 2012. godine utemeljili su ovu književnu nagradu sa namjerom da se čuva uspomena na djelo čelinačkog pjesnika, profesora i boema Slavka Jungića Jeseja i afirmišu mladi književni stvaraoci.

Nagradu su ranije dobili Nikola Zelenković iz Banjaluke i Radovan Sinđelić iz Bogatića kod Šapca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije