Gradovi

„Kladuške heroine“ pomjeraju granice na putu do ozdravljenja

„Kladuške heroine“  pomjeraju granice na  putu do ozdravljenja
Foto: N.N. | „Kladuške heroine“ pomjeraju granice na putu do ozdravljenja

VELIKA KLADUŠA- Knjiga pod nazivom „Kladuške heroine“, koja sadrži priče žena koje vode borbu s karcinomom, promovisana je u subotu u Velikoj Kladuši u prisustvu velikog broja posjetilaca.

Radi se o knjizi koja sadrži 17 autobiografskih priča čije su autorice članice Udruženja „Sutra je novi dan“, koje se bavi pomoći i podrškom osobama oboljelim od raka.

Glavne junakinje u svojim pričama iznose vlastita životna iskušenja, probleme, strahove, ali i nade u borbi protiv opake bolesti.

„Sve žene, članice našeg udruženja, koje su ispričale svoje priče, sve su one unikati, one su jedinstvene, i pomjeraju granice u svemu, na putu do ozdravljenja. One su prave heroine jer poručuju kako nema predaje i tako šalju poruke svima drugima koji vode borbu protiv karcinoma“, kazala je Fikreta Muslić, urednica ovog djela. Predsjednica pomenutog udruženja, Nasija Džihanović, kaže kako se ideja o knjizi javila protekle godine u jeku pandemije virusa korona, kada su njihove članice, zbog epidemiooških mjera bile ograničene u brojnim aktivnostima i najviše vremena provodile u karantinu.

„Svaka priča je posebna i teška. Cilj izdavanja knjige jeste da se ohrabre druge žene da budu jake i da ne odustaju, kao što ni one nisu odustale. Ovom prilikom moram se zahvaliti svim donatorima koji su nesebično pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana“, kazala je Džihanovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije