Gradovi

Ko vodi u Srebrenici?

Ko vodi u Srebrenici?
Foto: Anadolija | Ko vodi u Srebrenici?

SREBRENICA - Situacija u Srebrenci sinoć nakon zatvaranja biračkih mjesta na lokalnim izborima nije bila potpuno jasna, jer su oba kandidata za načelnika opštine proglasila pobjedu.

Mladen Grujičić, ispred koalicije "Zajedno za Srebrenicu" i dosadašnji načelnik, rekao je agenciji Srna da je pobjeda njihova, a ta njegova izjava je propraćena slavljem na ulicama Srebrenice, gdje su kasno sinoć prolazile kolone automoila sa srpskim zastavama.

Sa druge strane, predsjednik izbornog štaba koalicije "Moja adresa Srebrenica" Sadik Ahmetović tvrdio je da je novi načelnik ove opštine Alija Tabaković, kandidat SDA. I njegove pristalice su sinoć slavile.

"Slobodno možemo reći da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica. Trebamo biti strpljivi nešto kao u Americi dok se sve ne prebroji, ali brojevi pokazuju da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica", rekao je Ahmetović sinoć, a prenijela je Anadolija.

Prema preliminarnim podacima CIK-a BiH, koji su objavljeni noćas, prednost u ovoj opštini na istoku Srpske je na Tabakovićevoj strani. Nakon obrađenih 32,14% biračkih mjesta, Tabaković ima 54,42% glasova, dok Grujičić, prema podacima sa dosad obrađenih biračkih mjesta, ima 45,17%.

Druga dva kandidata Aleksandar Simić i Mile Janjić, imaju 0,25%, odnosno 0,17% glasova. Oni su se odrekli kandidature u korist Grujičića, ali su ipak, za sad, osvojili tri, odnosno dva glasa.

Ostalo je još mnogo da se broji, jer je obrađeno tek devet biračkih mjesta od ukupno 28.

Valja napomenuti da će CIK BiH rezultate osvježiti u 9 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije