Gradovi

Đokić: Vjerujem u pobjedu Todorovića u Doboju

Đokić: Vjerujem u pobjedu Todorovića u Doboju
Foto: Srna | Đokić: Vjerujem u pobjedu Todorovića u Doboju

DOBOJ - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić poručio je da je siguran u izbornu pobjedu kandidata ove partije Srđana Todorovića za gradonačelnika Doboja na ponovljenim izborima koji će biti održani 21. februara.

Đokić je rekao novinarima da je u Doboju, kao važnoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj, neophodan politički zaokret i da je u interesu građana da povjerenje daju Todoroviću, koji iza sebe ima bogato privredno i političko iskustvo i koji će zaštititi ovaj grad od nekorektnih uticaja i pokušaja neprincipijelnih svrstavanja, navodeći primjer članstva u Zajednicu opština turskog svijeta.

On kaže da je Todorović, rukovedeći Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, stekao povjerenje međunarodnih organizacija zahvaljujući kojem su Srpskoj obezbijeđena velika finansijska sredstva.

"Doboju treba ubrzan i novi ekonomski razvoj, a takav razvoj je preduslov podrške razvoju svakog drugog sektora društva u lokalno zajednici kakav je Doboj", izjavio je Đokić.

Đokić je pozvao građane da 21. februara izađu na izbore i svoje povjerenje daju Todoroviću.

Đokić je tokom boravka u Doboju obišao sjedište Gradskog odbora SP, nakon čega je sa rukovodstvom posjetio promo štand stranke u Parku narodnih heroja i razgovarao sa građanima.

Kandidat SP za gradonačelnika Doboja Srđan Todorović poručio je da je Socijalistička partija prava promjena u Doboju, s obzirom da u proteklih 20 godina jedina nije sarađivala sa vlašću koja je ovu lokalnu zajednicu dovela do finansijske propasti.

Nosilac liste SP za Skupštinu grada Vedran Gligorić poručio je građanima koji žele novu energiju u Doboju da podrže Todorovića i listu SP.

Lokalni izbori u Srebrenici i Doboju biće ponovljni 21. februara, odlučila je Centralna izborna komisija (CIK) BiH 2. februara.

Prema podacima Gradske izborne komisije Doboj, za lokalne izbore registrovano je 85 političkih subjekata, a pravo da glasa na 89 biračkih mjesta ima 50.615 birača, izuzev onih koji su na izborima u novembru glasali putem mobilnog tima.

Građani će na ponovljenim izborima za gradonačelnika birati između kandidata SNSD-a Borisa Jerinića, SDS-a Cvijana Filipovića i SP Srđana Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije