SP Qatar 2022.

Gradovi

Ponavlja se brojanje na tri biračka mjesta u Doboju

Ponavlja se brojanje na tri biračka mjesta u Doboju
Foto: Srna | Ponavlja se brojanje na tri biračka mjesta u Doboju
N.N.

DOBOJ - Na tri biračka mjesta - Mali Prnjavor, Osječani Gornji i Ljeskove Vode na ponovljenim izborima u Doboju biće izvršeno ponovno prebrojavanje glasačkog materijala s obzirom na to da birački odbori nisu pravilno popunili obrasce, rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Nenad Paleksić.

Paleksić je kao vrlo vjerovatno najavio i ponovno brojanje na šest biračkih mjesta koje se odnosi na materijale za nivo Skupštine grada Doboja.

On kaže da je na ponovljenim izborima pravo glasa imalo 50.615 upisanih birača, a biračko pravo iskoristilo ih je 55 odsto ili 28.058.

Paleksić je naveo da su do sada prebrojani glasovi sa 77 biračkih mjesta za Skupštinu grada i 83 za gradonačelnika, od ukupno 89 biračkih mjesta na ponovljenim izborima u Doboju, a rezultate je Centralna izbora komisija (CIK) BiH objedinila sa rezultatima sa izbora od 15. novembra i objavila na svojoj internet stranici.

"Boris Јerinić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika, osvojio je 19.908 glasova ili 67,46 odsto. Drugi je Cvijan Filipović iz SDS-a koji je osvojio 4.815 glasova ili 16,32 odsto. Treći je Srđan Todorović iz Socijalističke partije koji je osvojio 4.787 glasova ili 16,22 odsto", izjavio je novinarima Paleksić, dodajući da je riječ o nezvaničnim preliminarnim podacima.

Cenzus za lokalnu skupštinu prešlo je devet političkih stranaka, a najbolji rezultat je ostvario SNSD sa 11.673 glasova ili 44,53 odsto, što obezbjeđuje 16 odbornička mandata.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije