Lokalni izbori u BiH 2020

Ponavlja se brojanje na tri biračka mjesta u Doboju

DOBOJ - Na tri biračka mjesta - Mali Prnjavor, Osječani Gornji i Ljeskove Vode na ponovljenim izborima u Doboju biće izvršeno ponovno prebrojavanje glasačkog materijala s obzirom na to da birački odbori nisu pravilno popunili obrasce, rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Nenad Paleksić.

SNSD osvojio najviše glasova za skupštinu Srebrenice

SREBRENICA – Preliminarni rezultati nakon svih obrađenih biračkih mjesta u Srebrenici, njih 28, pokazuju da je SNSD osvojio najviše glasova za Skupštinu opštine.

CIK BiH: Najviše glasova Grujičiću za načelnika Srebrenice

SARAJEVO - Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić, izjavio je predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar.

Nisu stigli zapisnici sa birališta u Srebrenici, još nema preliminarnih rezultata

SREBRENICA - Opštinska izborna komisija (OIK) u Srebrenici do 23.00 časa nije prikupila sve zapisnike sa svih biračkih mjesta i nije došla do preliminarnih rezultata današnjih ponovljenih izbora ni za nivo načelnika niti za Skupštinu opštine, rekla je Srni predsjednik OIK-a LJiljana Stevanović.

Pavlović: Pobjeda Grujičića biće ubjedljivija nego u novembru

SREBRENICA - Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović rekao je, nakon današnjeg sastanka sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da će zajednički kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić iz SNSD-a na ponovnim izborima 21. februara zabilježiti ubjedljiviju pobjedu nego u novembru, kada je dobio 1.200 glasova više od bošnjačkog kandidata Alije Tabakovića.

Tabaković: Bojkot ponovljenih izbora je konačna odluka

SREBRENICA - Lideri probošnjačkih stranka odlučili su danas da definitivno bojkotuju ponovljene izbore u Srebrenici nakon sastanka s predstavnicima Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

Đokić: Vjerujem u pobjedu Todorovića u Doboju

DOBOJ - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić poručio je da je siguran u izbornu pobjedu kandidata ove partije Srđana Todorovića za gradonačelnika Doboja na ponovljenim izborima koji će biti održani 21. februara.

Supervizori nadgledaju biračka mjesta u Srebrenici i Doboju

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu usvojila instrukciju o primjeni Izbornog zakona BiH o nadgledanju ponovljenih izbora u Srebrenici i Doboju 21. februara putem supervizora akreditovanih i ovlaštenih u ime Komisije.

Glasačke listiće dobio dva mjeseca nakon izbora u BiH

Edin Kalender koji već petu godinu živi u prijestonici Fidžija i najvećem gradu ove pacifičke otočke države - Suvi.

"Nestručno vještačeni sporni potpisi glasača na koje se poziva CIK"

BANJALUKA - Direktor banjalučkog Forenzičkog centra za vještačenje dokumenata Dane Branković rekao je da je vještačenje spornih potpisa glasača u Doboju i Srebrenici, na koje se pozvala Centralna izborna komisija (CIK) BiH, urađeno od nestručnog lica jer je riječ o osobi koja nije diplomirani inženjer grafičke tehnologije.

Pavlović najavio žalbu sudu na odluku CIK-a o poništavanju izbora

SREBRENICA - Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović najavio je da će Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koja podržava zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića za načelnika opštine, podnijeti žalbu Apelacionom sudu BiH protiv odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Srebrenici.

Rogić objasnio zašto je bio protiv poništavanja izbora u Doboju i Srebrenici

SARAJEVO - Centralna izborna komisija donijela je odluku da poništi izbore u Srebrenici i Doboju. Protiv ove odluke bio je samo član Vlado Rogić, koji nije podržao ni odluku koja se tiče ponovnog izbora načelnika u Travniku.

Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je potvrdila izborne rezultate u Mostaru, čime je Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće.

CIK uvažio prigovore SDP-a i SBB-a za izbore u Mostaru

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici dodijelila je zamjenske mandate za nekoliko vijećnika opštinskih i gradskih vijeća zbog ostavki ili odbijanja ranije dodijeljenih mandata.

Objavljeni rezultati izbora u Mostaru: U Gradskom vijeću četvoro Srba

MOSTAR - U novom Gradskom vijeću Mostara biće 15 Hrvata, 14 Bošnjaka, četvoro Srba i dvoje iz reda ostalih, pokazuju rezultati lokalnih izbora u tom gradu koje je večeras objavila Centralna izborna komisija BiH.