Lokalni izbori u BiH 2020

Pavlović najavio žalbu sudu na odluku CIK-a o poništavanju izbora

SREBRENICA - Predsjednik srebreničkog SNSD-a Radomir Pavlović najavio je da će Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koja podržava zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića za načelnika opštine, podnijeti žalbu Apelacionom sudu BiH protiv odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Srebrenici.

Rogić objasnio zašto je bio protiv poništavanja izbora u Doboju i Srebrenici

SARAJEVO - Centralna izborna komisija donijela je odluku da poništi izbore u Srebrenici i Doboju. Protiv ove odluke bio je samo član Vlado Rogić, koji nije podržao ni odluku koja se tiče ponovnog izbora načelnika u Travniku.

Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je potvrdila izborne rezultate u Mostaru, čime je Mostar nakon 12 godina dobio Gradsko vijeće.

CIK uvažio prigovore SDP-a i SBB-a za izbore u Mostaru

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici dodijelila je zamjenske mandate za nekoliko vijećnika opštinskih i gradskih vijeća zbog ostavki ili odbijanja ranije dodijeljenih mandata.

Objavljeni rezultati izbora u Mostaru: U Gradskom vijeću četvoro Srba

MOSTAR - U novom Gradskom vijeću Mostara biće 15 Hrvata, 14 Bošnjaka, četvoro Srba i dvoje iz reda ostalih, pokazuju rezultati lokalnih izbora u tom gradu koje je večeras objavila Centralna izborna komisija BiH.

Brojanje glasova putem pošte za Mostar trebalo bi da počne u nedjelju

SARAJEVO - Brojanje glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte na izborima za Gradsko vijeće Mostara trebalo bi da počne sutra, nakon što budu završene pripreme, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIK objavio nove rezultate izbora u Mostaru

Centralna izborna komisija BiH objavila je danas nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara. Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su u nedjelju u gradu na Neretvi.

Blokiran put zbog odluke CIK-a da ne potvrdi izbore u Doboju

DOBOJ - Pristalice SNSD-a i koalicionih partnera koji su podržali kandidaturu Borisa Jerinića za gradonačelnika blokirali su magistralni put M17 u naselju Vila, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog činjenice da CIK BiH nije potvrdio rezultate lokalnih izbora u Doboju.

Milivojević: Borićemo se za svakog građanina Mostara

Nosilac Srpske liste "Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević rekao je da srpska zajednica u ovom gradu ima razloga za slavlje jer je prvi put nakon skoro 30 godina u Gradsku vijećnicu izabaran jedan od njihovih vijećnika.

CIK objasnio postupak utvrđivanja rezultata izbora za Gradsko vijeće Mostara

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da će u skladu sa članom 5.29a Izbornog zakona BiH u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara održanih 20. decembra.

GO HDZ BiH: CIK konačno da objavi ukradene rezultate izbora

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH u Mostaru osudio je jutros u saopštenju "politički kompromitovanu Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH i pozvao je da konačno objave ukradene rezultate lokalnih izbora za grad Mostar".

Rezultat ostaje isti, SDA i HDZ ključni za formiranje vlasti

MOSTAR - Gradska izborna komisija Mostara, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH, počela je ponovno prebrojavanje glasova koje, kako tvrde, neće uticati na rezultate izbora, jer su uočene samo manje nepravilnosti i nepoklapanja.

HDZ povećao prednost u Mostaru

MOSTAR - HDZ BiH povećao je prednost na oko 2.700 glasova ispred probošnjačke Koalicije za Mostar nakon prebrojanih 81,33 odsto listića s nedjeljnih izbora u tom gradu, a čelnik HNS BiH pisao je evropskim zvaničnicima tražeći pomoć u otklanjanju, kako tvrdi, izbornih krađa.

Borelj i Varhelji: Pozdravljamo uredno održavanje izbora u Mostaru

SARAJEVO - Potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj i komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji su u zajedničkoj izjavi saopštili da je juče bio vrlo važan dan za građane Mostara jer im je nakon 12 godina vraćeno pravo glasa i mogućnost da biraju svoje predstavnike na lokalnom nivou.

Čović pisao međunarodnim zvaničnicima: Ugrožen integritet izbora Mostaru

MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović uputio je pismo međunarodnim zvaničnicima u BiH u kojem upozorava na, kako ističe, ugrožavanje izbornog procesa u Mostaru.