Lokalni izbori u BiH 2020

Prema istraživanjima Demos-a Radojičić pobeđuje u Banjaluci

BANJALUKA - Prema istraživanjima Demos-a u kojima smo telefonski anketirali 800 punoljetnih građana na području grada Igor Radojičić će pobijediti na izborima 15. novembra u Banjaluci, rekao je danas Boran Bosančić, generalni sekretar ove političke organizacije.

Istraživanje: Ubjedljiva prednost SNSD-a i Radojičića

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić imaju ubjedljivo najveću podršku građana u Banjaluci, a slijede PDP, SDS i DEMOS, pokazuju podaci najnovijeg istraživanja koje je u posjedu Srne.

SDS Semberija u Vršanima: Nastavljamo sa odgovornom politikom

BIJELJINA - U prethodnom periodu samo u asfaltiranje puteva u mjesnoj zajednici Vršani uloženo je oko 300.000 konvertibilnih maraka i Stranka demokratske Srpske Semberija će nastaviti s realizacijom infrastrukturnih projekata, uvažavajući potrebe mještana, poručio je predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić.

Gašić: Prvi i najbitniji izbori za Demos

TREBINJE - Član Glavnog odbora Demosa Suzana Gašić izjavila je večeras da su predstojeći izbori prvi za Demos u Republici Srpskoj i kao takvi su najbitniji jer treba da se potvrde kao stranka koja zaslužuje da učestvuje u radu lokalnih parlamenata u Srpskoj.

SP: Podrška Grujičiću i Rankiću

BRATUNAC - Član Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić izjavio je da ova stranka podržava zajedničkog kandidata srpskih partija za načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, kao i nezavisnog kandidata za načelnika Bratunca Srđana Rankića.

Petrović: Ohrabren sam podrškom Novakovića i Simića

BIJELJINA - Kandidat SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da, dok su uz njega ljudi koji su stvarali Srpsku i čuvali Bijeljinu kad je bilo najteže, poraz nije opcija i poraz ne postoji.

Stevanović: DEMOS će biti druga stranka najjača u vladajućoj koaliciji

FOČA - Potpredsjednik Demosa Spomenka Stevanović rekla je danas u Foči da vjeruje da DEMOS na predstojećim lokalnim izborima može da postane druga stranka po snazi u okviru vladajuće koalicije, a četvrta ukupno u Republici Srpskoj, računajući i poziciju i opoziciju.

Šarović: Zaustaviti negativan trend u Novom Goraždu

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas u Novom Goraždu da je ova opština u protekle četiri godine, kako kaže, nazadovala u svim segmentima i da je neophodno zaustaviti negativan trend.

SPS predstavila Platformu za Prijedor

PRIJEDOR - Gradski odbor Socijalističke partije Srpske (SPS) Prijedor predstavio je danas Platformu za Prijedor, politički program s kojim ova stranka nastupa na svoje prve izbore, a koji se bazira na ekonomiji, poljoprivredi, javnoj upravi i demografiji.

SDS Semberija u Kojčinovcu, razgovarano o potrebama

BIJELJINA - Poštujući nove mjere i preporuke Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije u vezi s virusom korona, predsjednik SDS Semberija Mićo Mićić i njegovi saradnici posjetili su domaćinstvo Save Simeunovića u Kojčinovcu, gdje su sa nekoliko mještana razgovarali o realizovanim infrustrukturnim projektima i potrebama za naredni period.

Radončić: Izbori će biti pokradeni

Lider SBB-a Fahrudin Radončić poručio je poslanici ove stranke neće dizati ruke za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, ali je pojasnio da će i nadolazeći lokalni izbori biti "pokradeni", te da SBB ima način na koji će se odnositi spram toga.

Milunović: Cilj da SP na republičkom nivou ima 56.000 glasova

OSMACI - Član Izvršnog odbora Socijalističke partije (SP) Duško Milunović podržao je kandidate ove partije u opštini Osmaci za predstojeće lokalne izbore.

Mićić: Slijede još važniji projekti za budućnost

BIJELJINA - Predsjednik SDS-a Semberija Mićo Mićić rekao je danas tokom posjete domaćinstvu Save Simeunovića u selu Kojčinovac da su izgrađeni putevi, škola, rasvjeta, rekonstruisan dio nasipa na Drini i najavio realizaciju još važnijih projekata za budućnost Semberije.

SNSD: Ugljevik već 20 godina živi na infuziji zvanoj RiTE

UGLJEVIK - Opštinski odbor SNSD-a Ugljevik saopštio je danas da opština Ugljevik već 20 godina tapka u mjestu i živi na infuziji zvanoj Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Ugljevik, a iz budžeta opštine nema sistemske podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

DNS Bijeljina: Popić lične interese stavio ispred interesa stranke

BIJELJINA - Gradski odbor DNS-a Bijeljina najoštrije je osudio samoinicijativno istupanje kandidata za odbornika na listi ove stranke za Skupštinu grada na predstojećim izborima Save Popića, u kojima je "lične interese stavio ispred interesa stranke, nepoštujući zvanične odluke stranačkih organa".