Gradovi

Kolačijada u Sanskom Mostu: Đaci pomažu oboljelom dječaku

Kolačijada u Sanskom Mostu: Đaci pomažu oboljelom dječaku
Foto: N.N. | Kolačijada u Sanskom Mostu: Đaci pomažu oboljelom dječaku

SANSKI MOST - Učenici Gimnazije i Mješovite srednje škole iz Sanskog Mosta organizovali su u petak humanitarnu akciju za pomoć oboljelom dječaku Abduharunu Kreštiću, u sklopu koje su prodavali kolače građanima tog grada.

Srednjoškolci su na ovaj način pokazali da ih krase humanost i plemenitost, a sav prihod prikupljen na ovaj način uplatiće na žiro račun za pomoć bolesnom mališanu. 

"Uz pomoć naših roditelja, te drugih dobrih ljudi, osigurali smo kolače i druge proizvode iz kućne radinosti, a veliki broj građana podržao je našu akciju", istakla je Sara Omić, jedna od organizatora pomenute akcije. 

Dječak je prije dvije godine obolio od trombocitopenije, rijetke bolesti koja uzrokuje drastično smanjenje trombocita u krvi, zbog čega je njegov život u opasnosti. Svaka povreda i krvarenje mogu biti fatalni, pa se Abduharun rijetko igra s vršnjacima i većinom vrijeme provodi u kući.

Liječnici kažu kako je trombocitopenija medicinski izraz za nisku razinu trombocita u krvi, a to su krvne stanice koje imaju važnu ulogu u zgrušavanju krvi i zaustavljanju krvarenja.

U nekim slučajevima ova bolest može izazvati i unutrašnje krvarenje koje može biti opasno po život. Nedavno se pojavila mogućnost da se mališan liječi u Turskoj, međutim njegovi roditelji, koji se bave poljoprivredom, jednostavno nemaju novca da podmire troškove puta i zdravstvenih usluga.

Svi koji žele pomoći više informacija mogu dobiti od dječakovih roditelja na broj telefona 061 834 413. Žiro račun za pomoć dječaku je: 5556000035627915, a devizni račun: BA395550000035628021 SWIFT: NOBIBA22. Z.Č.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije