Gradovi

"Krajiška kuća" od iduće sedmice u Trebinju

"Krajiška kuća"  od  iduće sedmice u Trebinju
Foto: N.N. | "Krajiška kuća" od iduće sedmice u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju je sve spremno za otvaranje "Krajiške kuće", a u objektu u samom centru grada, u Ulici cara Lazara, koji je grad Trebinje adaptirao i pripremio za ove namjene, naći će se više od stotinu krajiških autohtonih proizvoda.

"Krajiška kuća" u Trebinju bi trebalo da bude otvorena naredne sedmice.

"Krajiškom kućom" će gazdovati Agrarni fond grada Trebinja, koji ujedno gazduje i objektom "Hercegovačke kuće", a prema najavama iz Gradske uprave, na policama su svi proizvodi iz banjalučke regije, ali i cijele Krajine, kojim se oduševljavaju u Hercegovini.

"Ne oduševljavaju se samo Hercegovci krajiškim delicijama, već i brojni turisti koji dolaze u Trebinje i pitaju imamo li krajiških autohtonih rakija, čuvenog sira trapista, ali i krajiškog meda, iako smo poznat medonosni kraj, tako da se nadamo da će poslovati vrlo uspješno kao i 'Hercegovačka kuća'", kaže direktorica Turističke organizacije Trebinje Mirjana Putica.

Projekat je pokrenut u saradnji sa gradom Trebinje, odnosno zahvaljujući saradnji gradskog Agrarnog fonda i Centra za razvoj poljoprivrede, sela i grada Banjaluka, u sklopu kojeg u Banjaluci djeluje "Krajiška kuća", a oba projekta su se pokazala izuzetnim.

Budući da je broj artikala u "Hercegovačkoj kući" sa 180 za četiri godine porastao na preko 1.000, treba se nadati da će i "Krajiška kuća" u budućnosti ostvarivati veliku prodaju, jer je potražnja već velika.

U Gradskoj upravi Trebinje je istaknuto da je ovo samo jedan od primjera dobre prakse saradnje gradova Republike Srpske, ali i poboljšanje cjelokupne turističke ponude grada.

"Naš glavni adut u turizmu je, pored mediteranskog podneblja i bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa, zasigurno i gastronomija, a budući da smo ranije zaključili da je 'Hercegovačka kuća' postala svojevrsni 'muzej hercegovačkih ukusa', nema nijedan razlog da joj se u bogatstvu ukusa i ponude ne doda i naša Krajina", istakla je Putica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije