Gradovi

Lukač: Nema nikakvih bezbjednosnih izazova za RS

Lukač: Nema nikakvih bezbjednosnih izazova za RS
Foto: Vesna Duka | Lukač: Nema nikakvih bezbjednosnih izazova za RS

TREBINJE - Bezbjednosna situacija na području cijele Republike Srpske, odnosno, na prostoru svih policijskih uprava, je na zadovoljavajućem nivou, a trenutno nema nikakvih bezbjednosnih izazova ni u kontekstu rata u Ukrajini.

Ovo je istakao ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač na taktičko-tehničkom zboru, organizovnom povodom obilježavanja Dana Policije Republike Srpske i 30 godina MUP-a RS.

“Nema potrebe da razmišljamo o bilo kakvom opcijama koje bi dovele do uznemirenosti stanovništva na teritoriji Republike Srpske i BiH, ali policije i u jednom i u drugom entitetu trebaju da budu spremne da se brinu o bezbjednosti građana”, komentarisao je Lukač bebjednost u kontekstu događanja u Ukrajini.

Napominjući da se u drugom entitetu provode aktivnosti na opremanju i kupovini oružja i opreme, on je kazao da pozdravlja i podržava sve nabavke u policijske svrhe i zarad bezbjednosti svih građana BiH.

Komentarišući napise federalnih medija da se ovim policijskim zborovima, koji se održavaju širom Republike Srpske, ne slavi Dan policije nego su oni organizovani u svrhu borbene gotovosti, Lukač je kratko odgovorio da se samo treba pogledati zbor u Trebinju i uvjeriti se da li su u pitanju pripreme za borbene akcije ili je u pitanju apsolutna otvorenost prema građanima da se uvjere u svoju sigurnost.

“Godinama provodimo projekte rada policije u zajednici i ovo je taj način da pokažemo otvorenost prema građanima, da oni mogu vidjeti čime raspolažemo i u šta koristimo ova sredstva i naoružanja, što nema nikakve veze sa bilo kakvim insinuacijama da MUP RS provodi bilo kakve aktivnosti koje mogu bilo koga ugroziti”, dodao je Lukač.

I gradonačelnik Mirko Ćurić, koji je sa saradnicima dočekao Lukača u Trebinju, istakao je da se građani ovog grada osjećaju bezbjedno, čemu svakako doprinosi upravo rad policije u zajednici, odnosno, saradnja lokalnih vlasti sa Policijskom upravom Trebinje.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je potvrdio da je bezbjednosna situacija na podučju istočne Hercegovine dobra.

Pored taktičko-tehničkog zbora, u Trebinju je održan i koncert Policijskog orkestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije