Gradovi

Majci i kćerki pomažu da obnove stan iz pepela

Majci i kćerki pomažu da obnove stan iz pepela
Foto: N.N. | Majci i kćerki pomažu da obnove stan iz pepela

SANSKI MOST - Humanitarna organizacija "Udruženje građana za bolji Sanski Most" pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć Mirjani i Snežani Šević, čiji je stan u potpunosti uništio požar prije desetak dana.

Majka i kćerka žive u zgradi koja se nalazi u naselju 17. viteške brigade, a njihov stan na posljednjem spratu vatra je potpuno uništila i u njemu je sada nemoguće boraviti.

"Nažalost, ove dvije žene žive od skromnih primanja i nisu u stanju da obnove stan koji je jedina imovina koju posjeduju. Trenutno je najpotrebnije da se ugrade nova stolarija i električne instalacije, koje su potpuno uništene, a potom da se urade unutrašnji radovi", istakao je Ermin Karić, predsjednik pomenutog udruženja. Poslije tragedije koja ih je pogodila, Snežana je teško podnijela cijelu situaciju i trenutno se nalazi na Psihijatrijskom odjelu Opće bolnice u Sanskom Mostu, dok je njena majka privremeno smještena u starački dom.

"Pomoć majci i kćerki obećao je i općinski načelnik Faris Hasanbegović, ali je potrebna i pomoć dobrih i humanih ljudi kako bi im se pomoglo", kaže Karić.

Inače, do požara je došlo usljed nehatnog rukovanja vatrom od strane majke, koja se sama nalazila u stanu i slabovida je osoba, a samo zahvaljujući intervenciji komšija i vatrogasaca ona je spasena iz požara, a tom prilikom oštećeno je i još nekoliko susjednih stanova.

Sve informacije o tome kako pomoći majci i kćerki mogu se pronaći na Facebook stranici "Udruženja građana za bolji Sanski Most".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije