Gradovi

Mještanima zabranjeni protesti protiv migranata

Mještanima zabranjeni protesti protiv migranata
Foto: N.N. | Mještanima zabranjeni protesti protiv migranata

VELIKA KLADUŠA - Policija u Velikoj Kladuši je donijela danas rješenje o zabrani mirnih protesta zbog migrantske krize mještana naselje Polje zakazanih za narednu subotu u blizini mjesne škole.

U obrazloženju zabrane se navodi da niti jedno pravno ili fizičko lice nije prijavilo policijskoj upravi u tom gradu javni protest, niti su poduzete mjere održavanja reda i mira. Navodi se kako postoji stvarna opasnost da bi održavanjem okupljanja i javnog protesta bila ugrožena sigurnost ljudi i imovine ili bi došlo do opasnosti od nasilja i narušavanja javnog reda i mira obzirom na neposrednu blizinu privremenog migrantskog kampa “Miral”. „Policijski službenici Policijske stanice Velika Kladuša će protiv svih lica koja se ne budu pridržavala mjera zabrane okupljanja poduzimati mjere u skladu sa zakonom“, navodi policija u svome saopštenju.

Podsjećamo da su prije nekoliko dana u ovome naselju inspekcija i policija ukonili po drugi put šatorsko naselje koje su formirali migranti. Zbog njihove velike koncentracije na ovome području najavljeni su mirni protesti mještana koji navode kako je njihova imovina svakodnevno izložena napadima te da strahuju za sopstvenu bezbjednost.

„Sve su češće provale, krađe, upadi u bašte kada migranti kradu povrće i slične situacije. Stiče se utisak da je policija nemoćna, obraćali smo se s ovim problemom vlastima na svim nivoima, niko ništa nije učinio. Situacija lako može da eskalira jer su građani ogorčeni“, ističe Adijan Ružnić, predsjednik Mjesne zajednice Polje.

Ono što je otežavajuća okolnost u Velikoj Kladuši je da su kapaciteti jedinog prihvatnog centra „Miral“ u tom gradu već odavno popunjeni i da nema više smještajnih kapaciteta za ilegalne strane državljane. Kako vrijeme odmiče, njihov broj se neprestano povećava te su naprosto preplavili ulice ovog krajiškog gradića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije