Gradovi

"Mulež" na svjetskom prvenstvu planinara

"Mulež" na svjetskom prvenstvu planinara
Foto: N.N. | „Mulež“ na svjetskom prvenstvu planinara

SANSKI MOST- Sportsko planinarsko društvo "Mulež" iz Sanskog Mosta sudjelovaće na Svjetskom prvenstvu planinara koje će se u period od 23. do 25. septembra održati u austrijskoj pokrajini Tirol.

Radi se o događaju koji se organizira svake godine u ovoj zemlji s ciljem promocije planinarstva i zdravog načina života. Izuzetak je bila prošla godina kada, zbog pandemije virusa korona, prvenstvo nije održano, ali se ove godine nastavlja i očekuje se veliki broj učesnika iz mnogih zemalja.

Članovi Sportsko planinarskog društva „Mulež“ nastupiće na prvenstvu u zajedničkom timu, skupa s planinarskim klubom "Kontakt" , koji okuplja bh. građane koji žive i rade u Austriji.

Inače, ovo udruženje biće i domaćin sanskim planinarima tokom njihovog boravka u ovoj alpskoj zemlji.

"Samo takmičenje je zamišljeno da traje tri dana tokom kojih će planinarski timovi imati zadatak da savladaju tri različite planinarske staze, a onaj tim čiji članovi prevale najviše kilometara biće proglašen svjetskim prvakom. Poslednji dan natjecanja rezervisan je za planinarski maraton. Ipak, kada je u pitanju cijeli događaj, naglasak nije na samom takmičenju, već na sudjelovanju, druženju i omasovljenju planinarstva kao važnog sporta današnjice", istakao je Samir Šadić, predsjednik "Muleža".

Organizator svjetskog prvenstva biće Austrijski savez za narodni sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije