Gradovi

Navijači Proletera pomažu porodici čija je majka u postelji

Navijači Proletera pomažu porodici čija je majka u postelji
Foto: N.N. | Navijači Proletera pomažu porodici čija je majka u postelji

TESLIĆ - Kako bi pomogli petočlanoj porodici Aleksić iz Teslića, koja se suočava s teškim problemima jer je Vedrana, majka troje djece, zbog teškog oblika multiple skleroze prikovana za krevet, navijači FK Proleter odlučili su da 15. avgusta organizuju humanitarni turnir u basketu 3x3.

Ova mlada žena je od teške bolesti oboljela prije tri godine, ali je vremenom bolest uznapredovala, a od februara više ne može ni govoriti.

Njen muž Milimir se sam brine o troje maloljetne djece - Nataliji, Nikolini i Nemanji, a morao je napustiti posao kako bi se brinuo o svojoj Vedrani.

Ipak, lijekovi su skupi, a petočlana porodica mjesečno prima samo dječji dodatak i kućnu njegu.

Luka Koljančić, jedan od organizatora ovog turnira, istakao je da je ovo drugi turnir koji organizuju.

"Navijači FK Proleter odlučili su se da i ove godine organizuju humanitarni turnir  kako bi pomogli porodici Aleksić, koja je u teškoj situaciji. Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos, prikupimo dovoljno sredstava i da im pomognemo", kazao je Koljančić.

Prema njegovim riječima, očekuju dobar odziv ekipa te vjeruje da će ih biti kao i prošle godine, možda čak i više.

Ovaj turnir će biti održam u nedjelju, 15. avgusta, od 15 časova na Radolinci.

Zainteresovani se mogu prijaviti tako što će uplatiti kotizaciju, koja iznosi 20 KM po ekipi.

Kako je kazao Koljančić, prošle godine su takođe organizovali humanitarni turnir za jednu porodicu kojoj je trebala pomoć, te ističe da su tom prilikom prikupili značajan iznos.

Takođe, svi koji žele pomoći porodici Aleksić mogu to da učine uplatom novca u Rajfajzen banci, na transakcijski račun 1613000097531130, a na ime Milimir Aleksić.

Teslićki navijači su se odmah uključili u akciju prikupljanja sredstava za porodicu Aleksić te su odlučili da obiđu firme i lokale kako bi prikupili što više novca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije