Gradovi

Obustavljena potraga za nestalim Samirom Šarčevićem

Obustavljena potraga za nestalim Samirom Šarčevićem
Foto: N.N. | Obustavljena potraga za nestalim Samirom Šarčevićem

SANSKI MOST- Potraga za nestalim Samirom Šarčevićem (45) iz Sanskog Mosta je obustavljena nakon što desetodnevnodni napori spasilaca da se on locira i pronađe nisu urodili plodom.

 Samo tokom proteklog vikenda u ovim aktivnostima sudjelovalo je više od 150 učesnika uključujući i sedamdesetak profesionalnih spasilaca, članova Saveza gorskih službi za spašavanje BiH koji su pristigli iz više gradova u zemlji.

 „Obzirom da sve do sada provedene aktivnosti nisu dale rezultat, odlučeno je da se u narednim danima potraga organizuje eventualno po nekim novim dobijenim informacijama, a spasilačke službe iz drugih gradova povukle su se kući. Detaljno je prečešljano oko šest kvadratnih kilometara područja gdje se pretpostavlja da se nestali Šarčević mogao nalaziti, ali bez uspjeha“, istakao je načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović.

 O tome šta se moglo desiti s ovim čovjekom postoje različite teorije, a po jednoj je mogao upasti i utopiti se u Sanu.

 Međutim, članovi njegove porodice smatraju kako je ta teorija manje izvjesna, obzirom da je imao paničan strah od vode.

 Također, postoji mogućnost da je Šarčević, inače osoba u dobroj fizičkoj kondiciji, mogao preći na desetine kilometara i dospjeti i na prostore drugog entiteta i područja gdje do sada nije organizovana potraga.

Inače, radi o osobi s poteškoćama u razvoju, a i ranije se znalo dešavati da odluta od kuće, pa je tako prije šest godina, također poslije višednevne potrage, pronađen u jednoj prirodnoj jami gdje je bio upao.

U timu koji je provodio potragu kažu kako je do sada bilo dosta informacija koje su upućivale na krivi trag, pa je zbog toga objavljen foto robot nestalog u odjeći u kojoj je poslednji put viđen.

 Tada je na sebi imao žutu jaknu fluroscentne boje, crnu trenerku i šubaru na glavi. Svi koji imaju bilo kakvu pouzdanu informaciju mole se da je proslijede tragaocima ili policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije