Gradovi

Osobe sa invaliditetom uživale u čarima regate na Sani

Osobe sa invaliditetom uživale u čarima regate na Sani
Foto: N.N. | Održana regata na Sani za osobe sa invaliditetom

KLJUČ- Jedinstvena regata na rijeci Sani, za osobe sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju, održana je u nedjelju u organizaciji Udruženja „I mi se budimo“ iz Ključa, uz nesebičnu podršku Kajak kanu kluba „Ključ“.

Na ovome događaju sudjelovalo je pedesetak osoba, štićenika i članova udruženja koja okupljaju pomenutu populaciju iz više gradova s područja Unsko sanskog kantona.

„Ovo je inače druga regata koju organizuje naše udruženje, jer protekle godine smo organizovali ovaj događaj samo za naše štićenike, a sada smo došli na ideju da sve proširimo i pozovemo naše prijatelje iz drugih gradova“, istakla je Azra Blažević, predstavnica pomenutog udruženja iz Ključa.

Prema njenim riječima, ovaj događaj je u potpunosti opravdao očekivanja, pa su njegovi sudionici uživali u čarima rijeke Sane, spuštajući se nizvodno rijekom sve od sela Velečevo do samog Ključa.

„Svi smo prepuni pozitivnih utisaka, za osobe s inavliditetom i poteškoćama u razvoju ovo je bio nevjerovatan doživljaj, svi su uživali i bili prepuni pozitivne energije. U narednim godinama ozbiljno razmišljamo da sve proširimo i uključimo udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine. Mislimo da bi to bio pun pogodak“, kazala je Blaževićeva za „Nezavisne“.

Predstavnici Kajak kanu kluba Ključ ističu kako im je bilo zadovoljstvo podržati ovakav događaj, nakon što je nedavno održana uspješna regata na rijeci Sani gdje je sudjelovalo više od 800 učesnika.

Ključka regata je godinama postala najmasovniji događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, te iz godine u godinu sve više dobija na značaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije