Gradovi

Potkrovlje siromašne porodice iz Sanskog Mosta uskoro u novom ruhu

Potkrovlje siromašne porodice iz Sanskog Mosta uskoro u novom ruhu
Foto: N.N. | Potkrovlje siromašne porodice iz Sanskog Mosta uskoro u novom ruhu

SANSKI MOST - Tužna priča o bračnom paru Mirvetu Šaćiroviću i njegovoj nevjenčanoj supruzi Hasibi Agić, koji sa trogodišnjim sinom Ismailom žive u vrlo teškim uslovima, u potkrovlju nedovršene kuće u sanskom naselju Jezernice, ganula je mnoge dobre ljude u Bosni i Hercegovini, ali i van njenih granica.

Rezultat svega je da je u vrlo kratkom periodu prikupljena značajna novčana pomoć te je angažovana firma koja je započela renoviranje prostora u kojem živi tročlana porodica.

Prema riječima Senada Omića, predsjednika Socijalnog fonda "Berićet", koji djeluje u sklopu Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most i nosilac je humanitarne akcije, očekivanja su da radovi budu okončani do početka zime.

"Očekujemo da u vrlo kratkom roku stvorimo uslove za pristojan život ove male porodice, a u međuvremenu uspjeli smo im omogućiti i priključak na elektromrežu. Također, prioritet nam je i uređenje sanitarnog čvora i kupatila, a radovi se ubrzano odvijaju", istakao je Omić. 

On je dodao kako je u međuvremenu stigla i značajna humanitarna pomoć u hrani te drugim životnim potrepštinama, što će olakšati život porodice.

Podsjetimo da oni žive bez stalnih izvora prihoda, a najveći životni problem je prostor u kojem borave i dočekuju zimu, a to je golo potkrovlje kuće u kojoj nisu izvedeni ni osnovni građevinski radovi. 

Šaćirović je dobro poznat Sanjanima kao radišan čovjek koji obavlja sezonske fizičke poslove, sakuplja staro željezo i druge stvari i na taj način ostvaruje sredstva neophodna za život obitelji.

Međutim, stvari su se pogoršale nakon što je nedavno motornom pilom povrijedio nogu, zbog čega je sada spriječen da radi teže poslove, a time i da zarađuje za život.

Za sve koji žele pomoći najispravniji način je da donacije uplate na namjenski račun pomenutog socijalnog fonda, koji je nosilac humanitarne akcije, a više informacija mogu dobiti pozivom na broj telefona 037/686-043. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije