Gradovi

Smjenu Kukavice zatražilo 11 odbornika

Smjenu Kukavice zatražilo 11 odbornika
Foto: Ustupljena fotografija | Smjenu Kukavice zatražilo 11 odbornika

NOVI GRAD - Opozicioni odbornici u Skupštini opštine Novi Grad predali su danas inicijativu za opoziv predsjednika lokalnog parlamenta Zorana Kukavice.

Inicijativu je potpisalo 11 odbornika - četiri iz Kluba SDS/SRS, tri iz Kluba odbornika DNS-a, te tri odbornika iz Kluba odbornika PDP-a i nacionalnih manjina.

Šef Kluba odbornika SDS/SRS Mladen Šumar tvrdi da problemi u lokalnom parlamentu postoje još od konstituisanja, da opozicija nema nijednog predstavnika u radnim tijelima, te da joj je onemogućeno da adekvatno učestvuje u radu.

"Direktan povod za pokretanje inicijative je način na koji se održavaju sjednice Skupštine opštine Novi Grad", naveo je Šumar i dodao da opozicija smatra da Kukavica nije dorastao funkciji.

Mirko Zgonjanin, šef Kluba Odbornika DNS-a, kaže da ova partija i opozicione stranke žele da se bore za projekte koji su u interesu građana.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica, kao bivši šef Kluba odbornika PDP-a i nacionalnih manjina u Skupštini opštine Novi Grad, kaže da su dešavanja na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta vrhunac svega.

"Smatram da se sa načinom na koji Kukavica vodi sjednice ne slažu ni svi odbornici skupštinske većine", rekao je Mihajilica, koji je ubijeđen da će biti obezbijeđena većina za opoziv, a krajnji cilj je, kako kaže, formiranje nove skupštinske većine i promjena cijele lokalne vlasti u Novom Gradu.

Posljednja sjednica Skupštine opštine Novi Grad završena je 18. novembra bez prisustva odbornika opozicije, a ulazak u skupštinsku salu obezbjeđenje je onemogućilo odbornicima kojima je na prvom i drugom nastavku izrečena mjera udaljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije