Gradovi

U Bratuncu izvedena pokazna vježba policije

U Bratuncu izvedena pokazna vježba policije
Foto: Srna | U Bratuncu izvedena pokazna vježba policije

BRATUNAC - Pripadnici Jednice za podršku Policijske uprave Zvornik i Policijske stanice Bratunac izveli su danas pokaznu vježbu na bratunačkom Trgu Miloša Obilića, u okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

Vježbom, koju je pratilo nekoliko stotina građana, prikazan je pokušaj razbojništva i upada u banku koju su pripadnici policije osujetili, a pljačkaši su pobjegli, ali su otkriveni i, brzom intervencijom policije, uhapšeni iako su pružali oružani otpor.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je novinarima da je ocijenjeno da je vježba uspješno izvedena i da je dobro dočaran pokušaj pljačke banke i spremnost policije da se obračuna s pljačkašima.

Bobar je istakao da građani mogu biti spokojni jer je ova vježba bila provjera i pokazala je spremnost policije da odgovori svim zadacima, te da nema razloga za zabrinutost građana za bezbjednost.

Prije izvođenja vježbe predstavnici Policijske uprave Zvornik posjetili su Spomen-sobu u Bratuncu, gdje su položili cvijeće i odali poštu poginulim srpskim borcima i policajcima u posljednjem ratu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije