Gradovi

Udruženje Grmeč: Božićni paketi za srpske povratnike

Udruženje Grmeč: Božićni paketi za srpske povratnike
Foto: Zlatan Čekić | Udruženje Grmeč: Božićni paketi za srpske povratnike

SANSKI MOST - Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", koje svoje sjedište ima u Banjaluci, osigurali su i ove godine preko stotinu humanitarnih paketa za povratnike srpske nacionalnosti koji žive na području općine Sanski Most.

Prema riječima Dragana Srdića, predsjednika ovoga društva, radi se o paketima koji sadrže prehrambene artikle i higijenske potrepštine, a cilj ove akcije je da se siromašnim povratnicima uljepšaju predstojeći božićni praznici.

"Ovo je već deveta godina kako provodimo ovu humanitarnu akciju i to je već postala lijepa tradicija. Želja nam je da našim zemljacima, koji teško žive, pomognemo i poručimo da nisu sami. Radi se mahom o licima u starijoj životnoj dobi, bez primanja, kojima je bilo kakva pomoć dobrodošla", rekao je Srdić.

Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno pomažu Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske i Srbije, ali i drugi donatori.

On je dodao kako su akcijom bila obuhvaćena i mjesta Kozica i Budimlić Japra, koja se nalaze u sastavu susjedne opštine Oštra Luka u Republici Srpskoj.

 Prema njegovim riječima, akcija je provedena u saradnji sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, koji su najbolji poznavaoci ovdašnjih prilika, a Srdić je najavio i narednu akciju za praznik Svetog Save, kada planiraju nabavku i podjelu paketića za djecu iz povratničkih porodica.

"Sem humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo, kao što su uređenje naših sela, spomenika i sličnih mjesta", istakao je Srdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije