Gradovi

Udruženje Sanjana "Grmeč": Čistili i uređivali povratnička sela

Udruženje Sanjana "Grmeč": Čistili i uređivali povratnička sela
Foto: N.N. | Udruženje Sanjana "Grmeč": Čistili i uređivali povratnička sela

SANSKI MOST - Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", sa sjedištem u Banjaluci, proveli su tokom proteklog vikenda radnu akciju čišćenja i uređenja na području podgrmečkog sela Stanići, koje je udaljeno petnaestak kilometara od Sanskog Mosta.

Iz pomenutog udruženja navode kako je ovo još jedna u nizu radnih akcija koje su proteklih godina provodili u povratničkim selima na području sanske općine.

"Čistili smo zarasle lokalne puteve, te prostore oko vjerskih objekata i društvenih ustanova po selima. Na ovaj način želimo pomoći i olakšati život malobrojnim povratnicima srpske nacionalnosti na području općine Sanski Most. Osim toga, na ovaj način njegujemo našu privrženost zavičaju, jer ne zaboravljamo prostor s kojeg potičemo. Takvu ljubav prenosimo i na naše mlade članove, koji u velikom broju sudjeluju u našim akcijama", saopštili su iz Udruženja "Grmeč". 

Također podsjećaju kako su pored radnih akcija u proteklom  periodu organizovali niz humanitarnih aktivnosti kako bi se materijalno pomoglo siromašnim povratničkim porodicama.

Aktivnosti Udruženja materijalno pomažu brojni Sanjani koji su u poslijeratnom periodu zasnovali egzistenciju na području Republike Srpske, Srbije ili u nekoj od stranih zemalja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije