Gradovi

Umjetnik Deni Božić slika novi mural u Doboju

Umjetnik Deni Božić slika novi mural u Doboju
Foto: Nn | Umjetnik Deni Božić slika novi mural u Doboju

DOBOJ - Poznati, mladi umjetnik iz Doboja, Deni Božić, otpočeo je oslikavanje još jedne fasade u gradu na rijeci Bosni.

Ovaj put, njegov mural je omaž nekrunisanom kralju pop muzike, Majklu Džeksonu. Ako je suditi po njegovim dosadašnjim radovima, ulice Doboja će zasigurno postati još ljepše. 

"Mural krasi prostor oko sebe i uklanja mrtve odraze sivila starih fasada. Pored reklame, koja je na ovaj način najjeftinija, uvijek se nađe prostor i za lijep crtež po slobodnom izboru", izjavio je Božić prije nekoliko godina, kada je radio mural posvećen najvećem geniju današnjice Nikoli Tesli.

Pored Tesle, mjesto na njegovim muralima dosad su našli Ivo Andrić, Pavle Vuisić, Džoni Keš, Silvana Armenulić, Dr. Dre i mnogi drugi poznati i uspješni ljudi, koji su na ovaj ili onaj način promijenili tok istorije moderne umjetnosti, jedan od najboljih tenisera Novak Đoković ali i ubijeni navijač Crvene Zvezde Marko Ivković Jagoda, kao i žrtva katastrofalnih poplava iz 2014. godine Marko Čakarević.

Takođe, Denija je prije nekoliko godina angažovala i Turistička organizacija Doboja, kada je na zidovima stambenih zgrada crtao simbole grada - tvrđavu Gradina i legendarni voz Ćiru.

Povezani tekstovi: 

Pošto je mural posvećen Majklu Džeksonu još u izradi, dok ne dobijemo fotografije završenog murala, preporučujemo da uživate uz galeriju prethodnih uradaka ovog mladog umjetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije