Gradovi

Velika Kladuša: Kažnjen jer nije nosio masku

Velika Kladuša: Kažnjen jer nije nosio masku
Foto: N.N. | Velika Kladuša: Kažnjen jer nije nosio masku

BIHAĆ - Pripadnici MUP-a USK će kažnjavati sve prekršioce naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na fizička i pravna lica u Unsko-sanskom kantonu, a to se odnosi i na obavezu nošenja zaštitnih maski.

Kako je za RTV Sana potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, naredbe imaju zakonsku snagu i nema niti jednog razloga da policija ne sankcioniše njihovo kršenje, pa i kada je riječ o zaštitnim maskama.

On je potvrdio kako je prekjučer u Velikoj Kladuši izdan prvi prekršajni nalog zbog nepoštivanja pomenute naredbe. Radi se o osobi koja je čekala u redu u jednoj trgovini u Velikoj Kladuši.

Šiljdedić je istakao kako nije bilo tolerancije iz razloga što osoba nije bila sama, odnosno izolovana, već je bila u neposrednoj blizini drugih osoba, odnosno kupaca. Podsjećamo, Federalni štab civilne zaštite je prije dva dana donio naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski za sve osobe na teritoriji Federacije BiH. Kao i u slučaju ostalih naredbi koje su izdate, za ovu vrstu prekršaja propisane su novčane kazne u iznosu od 500 do 1.200 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije