Gradovi

Vrtić "Krajiška radost" nastavio s radom: Vaspitači negativni na koronu

Vrtić "Krajiška radost" nastavio s radom: Vaspitači negativni na koronu
Foto: pixabay.com/ilustracija | Vrtić "Krajiška radost" nastavio s radom: Vaspitači negativni na koronu

SANSKI MOST - Dječji vrtić "Krajiška radost" poslije dva dana pauze danas je nastavio s radom, potvrdio je direktor ove predškolske ustanove Elvedin Muminović.

Dvodnevna pauza uzrokovana je time što su zaposlenici vrtića ponovo bili testirani na virus korona, a u međuvremenu svi pristigli rezultati su negativni, tako da su stvorene sve zdravstvene pretpostavke za nastavak rada.

"Rezultati testiranja su malo kasnili, nisu stigli u roku koji nam je obećan. U međuvremenu, dok je trajala pauza, obavljena je ponovna dezinfekfcija cijele ustanove", istakao je Muminović.

Prema njegovim riječima, nakon što je ustanovljeno kako je jedna od uposlenica vrtića pozitivna na virus, u ovoj ustanovi su, zbog zdravstvene bezbjednosti zaposlenika i djece, odlučili da obave testiranje svih svojih uposlenika.  Inače, pomenuta uposlenica se već duže vrijeme nalazi na bolovanju, ali su se na ovakav korak, kako je istakao Muminović, odlučili zbog mogućih kontakata te osobe s drugim uposlenicima. Kasnijim retestiranjem pokazalo se kako je i pomenuta uposlenica negativna na kovid. Muminović je istakao kako su od Ministarstva zdravstva USK dobili dozvolu da započnu rad sa svom djecom koja su upisana i da roditelji slobodno mogu dovesti svoje mališane. U skladu s preporukama o zdravstveno higijenskoj ispravnosti, rad s djecom se odvija u grupama i uz poštivanje svih propisanih higijensko-sanitarnih preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije