Hronika

40 dana od ubistva Krunića, naručilac još nepoznat

40 dana od ubistva Krunića, naručilac još nepoznat
Foto: Arhiva | 40 dana od ubistva Krunića, naručilac još nepoznat

​BANJALUKA - Ko je i zbog čega je naručio ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića (48) još nije poznato, baš kao ni gdje se krije Benedi Đukanović, koji je označen kao odbjegli akter ovog zločina, koji je šokirao BiH.

Porodica u subotu obilježava 40 dana od smrti Krunića, koji je izrešetan 22. aprila u sačekuši kod svoje vikendice u Glamočanima, nadomak Laktaša, kada je ubijen i njegov radnik obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen vozač Goran Ilić.

Ubijen je tada i jedan od napadača - Željko Kovačević, dok je u bjekstvu Benedi Đukanović, za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

Dok se traga za Đukanovićem, u pritvoru je nedavno uhapšeni bokser Rodoljub Gajić, radnik firme "Sector Security", kojeg dovode u vezu s ubistvom svog poslodavca, ali i Emilio Baldo, koji je uhapšen nedugo nakon zločina.

Za Baldu je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor 25. aprila, a izvor "Nezavisnih" blizak pravosuđu Srpske potvrdio je da mu je ta mjera, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, produžena.

"Novom sudskom odlukom pritvor za Baldu može trajati do 23. jula", pojasnio je juče izvor "Nezavisnih".

Iz MUP-a RS su nam rekli da zasad ne mogu davati više informacija o ovom slučaju.

"Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS sprovodi istragu pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. U cilju zaštite istrage nismo u mogućnosti u ovom trenutku da dajemo više informacija", rekli su iz MUP-a RS.

Do sada nije procurilo mnogo detalja iz istrage osim što je nedavno objavljeno da je Kovačevića, navodno, ubio odbjegli Đukanović, iako se isprva vjerovalo da ga je upucala Krunićeva pratnja.

Nijedna od te dvije verzije, ipak, nije zvanično potvrđena.

Istražioci su, podsjetimo, nedavno otkrili i da je u ubistvo Krunića umiješan Gajić, koji je, kako se navodi, priznao kontakte sa Kovačevićem, kao i da je znao da će Krunić biti ubijen, ali ništa nije preduzeo kako bi to spriječio.

"Tokom saslušanja Gajić se nije branio ćutanjem, već je iznosio svoju odbranu", rekli su izvori "Nezavisnih" te dodali da je Gajić bio Krunićev čovjek od povjerenja i obezbjeđivao mu je porodicu, a tokom sahrane je plakao i nosio sanduk sa Krunićevim tijelom.

Podsjećamo, policija je do sada pronašla dvije puške s okvirima, za koje se sumnja da su korišćene u ubistvu, kao i opel korsu, vlasništvo Željka Kovačevića.

Pritvoreni Baldo je tokom saslušanja potvrdio da je nekoliko sati prije zločina sjedio u društvu s Kovačevićem i Đukanovićem u jednom kafiću u Glamočanima.

Kako je juče objavljeno, tužilaštvo tereti Baldu da je bio osmatrač i dojavljivač tokom zločina. U noći ubistva, nekoliko časova kasnije, kod Dervente je policija zaustavila Đukanovića u golfu, ali tada ga nisu teretili za ovaj zločin, pa je pušten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije