Hronika

Đukanović će se sutra izjasniti o mjeri pritvora

Đukanović će se sutra izjasniti o mjeri pritvora
Foto: N.N. | Đukanović će se sutra izjasniti o mjeri pritvora
Srna

BANJALUKA - Ročište na kojem će se Benedi Đukanović, koji je osumnjičen za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, izjasniti o mjeri pritvora koji mu je ranije određen, biće održano sutra u Banjaluci, potvrdila je Srni portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Tojagićeva je navela da je ročište zakazano za 11.30 časova, te da je Đukanoviću ranije pritvor određen u trajanju od mjesec dana.

"S obzirom da je bio u bjekstvu, Đukanović se nije izjasnio o ovoj mjeri, a po zakonu treba to da uradi", pojasnila je Tojagićeva.

Prema njenim riječima, tužilac bi trebalo početkom naredne sedmice da sasluša Đukanovića.

Đukanović se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Đukanoviću i Baldi.

Mediji prenose da je prije 10 godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije