Hronika

Đukanović predat MUP-u RS, u toku transport ka KPZ Tunjice

Đukanović predat MUP-u RS, u toku transport ka KPZ Tunjice
Foto: N.N. | Đukanović predat MUP-u RS, u toku transport ka KPZ Tunjice

BANJALAKU - U toku je transport Benedija Đukanovića ka KPZ-u Tunjice jer mu je ranije određen pritvor, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Ona je rekla da se Đukanović sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identifikovali.

"U toku je transport Đukanovića ka KPZ Tunjice", navela je ona.

Benedi Đukanović, osumnjičen je za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića.

Mediji prenose da je prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije