Hronika

Saradnja MUP-a RS i MUP-a Srbije u istrazi ubistva Krunića

Saradnja MUP-a RS i MUP-a Srbije u istrazi ubistva Krunića
Foto: Velibor Tripić | Saradnja MUP-a RS i Srbije u istrazi ubistva Krunića

BANJALUKA - Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u okviru istrage ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića 22. aprila u Glamočanima ostvarila je saradnju sa MUP-om Srbije, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je podsjetila da je juče na području grada Banjaluka uhapšen radnik "Sektor sekjuritija" čiji su inicijali R.G. koji je osumnjičen da je učestvovao u pripremanju i izvršenju krivičnih djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Ona je navela da je ovo lice danas predato Republičkom tužilaštvu zbog sumnje da je, zajedno sa licima čiji su inicijali Ž.K, E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

Ovo lice predato je Republičkom tužilaštvu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim krivičnim djelima.

Miljanovićevaje istakla da Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima.

Prema saznanjima Srne, uhapšen je radnik firme "Sektor sekjuriti" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, te da je informacije odavao osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

U okviru istrage ubistva Krunića uhapšen je Emilio Baldo i njemu je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedijem Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije