Hronika

Slučaj ubistva Krunića: Popović komunicirao s napadačem Kovačevićem?

Slučaj ubistva Krunića: Popović komunicirao s napadačem Kovačevićem?
Foto: Velibor Tripić | Slučaj ubistva Krunića: Popović komunicirao s napadačem Kovačevićem?

BANJALUKA - Banjalučanin Sreten Popović (42) uhapšen je u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena, i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, saznaju "Nezavisne".

Kako nezvanično saznajemo, policija ga dovodi u vezu sa Željkom Kovačevićem, napadačem koji je ubijen u razmjeni vatre kobne noći 22. aprila, odnosno sumnja se da su komunicirali prije ubistva Krunića i njegove pratnje. Policija provjerava koja je Popovićeva tačna uloga i da li je na neki način bio umiješan u pripremu zločina.

Kako su juče naveli iz MUP-a RS, S.P. se može dovesti u vezu s pružanjem pomoći izvršiocu krivičnog djela. Osim toga, policija je juče u banjalučkom naselju Kuljani pretresla i kuću odbjeglog Benedija Đukanovića (42), za kojeg se sumnja da je jedan od napadača. Kako saznajemo,  u pretresu su zaplijenjeni računari i telefoni.

To su juče potvrdili i iz MUP-a RS, odakle su naveli da su prilikom pretresa Đukanovićeve kuće izuzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da policija intenzivno sarađuje s policijom Srbije u vezi s ubistvom Slaviše Krunića. Istakao je da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da u ovom trenutku ne može da govori ko su nalogodavci niti o motivima Krunićevog ubistva.

Dodao je da istraga u potpunosti nije završena te da se operativnim radom dolazi do nekih novih saznanja.

Podsjećamo, nedavno je u okviru istrage ovog ubistva policija pronašla  1,5 kilograma kokaina, oružje i TNT eksploziv, kao i municiju i alat za obijanje, koji su navodno pripadali ubijenom Kovačeviću, pretresom podruma u zgaradi u banjalučkom naselju Obilićevo koji je on koristio.

Dosad su uhapšeni Emilio Baldo, odmah nakon zločina, i naknadno Rodoljub Gajić, Krunićev saradnik od povjerenja, obezbjeđivao mu je porodicu, a tokom sahrane je plakao i nosio sanduk s tijelom. Baldo i Gajić se nalaze u pritvoru, a za Đukanovićem je raspisana međunarodna potjernica.

Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša, a napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta te na vozilo osuli rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćeni su Krunić i Pavlović, te Kovačević, a ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić.

Krunić je bio vlasnik, osim "Sector Securityja", i kompanija "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sector ADS" i "Sector ZOS", koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije