Hronika

Tužilaštvo: Naređena istraga napada na novinara Kovačevića

Tužilaštvo: Naređena istraga napada na novinara Kovačevića
Foto: Arhiva | Tužilaštvo: Naređena istraga napada na novinara Kovačevića

​BANJALUKA - Dežurni tužilac Dragana Lipovčić naložila je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju i pronalasku napadača na Vladimira Kovačevića, novinara BN TV, te utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

To je potvrđeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon što su sinoć u ovom gradu Kovačevića brutalno šipkama pretukla dvojica muškaraca.

Napad se odigrao u Ulici Banović Strahinje, oko 20.45 časova, a napadači još nisu identifikovani.

Uviđaj je obavila tužilac Dragana Lipovčić, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Banja Luka.

"Na licu mjesta su izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja. U toku je istraga u vezi sa ovim događajem", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Preduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN čiji su inicijali V.K. /36/ koji se dogodio u Banjaluci, saopšteno je iz ove policijske uprave.

U saopštenju se ističe da su policijski službenici odmah, u prisustvu dežurnog okružnog tužioca pristupili vršenju uviđaja na licu mjesta koji je okončan u noćnim časovima, te da se intenzivno preduzimaju i druge istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da su sinoć oko 20.45 časova pripadnici te uprave postupili po prijavi da su dva maskirana lica u Ulici Banović Strahinje fizički napala novinara V.K. kojem su nanesene teške povrede glave.

Povrijeđeni je medicinski zbrinut u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja usmjerenog prema novinarima.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević sinoć je pretučen u banjalučkom naselju Obilićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije