Svijet

Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna: "Zgrožen sam"

Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna: "Zgrožen sam"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Džonson preuzeo potpunu odgovornost za kršenje lokdauna: "Zgrožen sam"
Tanjug

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima odgovornost za kršenje epidemioloških pravila u svom kabinetu.

"Preuzimam punu odgovornost za sve što se desilo na moje oči. Zgrožen sam nekim ponašanjem", rekao je Džonson u parlamentu nakon objavljivanja izvještaja o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja.

U izvještaju se navodi da odgovornost za kulturu ponašanja koja je dovela do kršenja pravila u kabinetu premijera Borisa Džonsona moraju da snose oni na najvišoj funkciji.

Džonson je korigovao i prethodnu izjavu pred parlamentom da su pravila poštovana svo vrijeme dodajući da nije znao da su na tim skupovima članovi njegovog kabineta prekršili pravila.

"Nije utvrđeno da je moje prisustvo u tim trenucima, kratko kao što je bilo, bilo izvan pravila. Ali jasno je da to nije bio slučaj za neke skupove sa kojih sam otišao i druge zabave kad čak nisam ni bio u zgradi", rekao je britanski premijer, prenosi Rojters.

Džonson je ponovo uputio izvinjenje zbog prisustva na zabavi povodom njegovog rođendana u junu 2020. godine zbog čega mu je izrečena novčana kazna.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije