Svijet

Grčki mitropolit: Požari Božja kazna zbog nevjernika Ciprasa

Grčki mitropolit: Požari Božja kazna zbog nevjernika Ciprasa
Foto: N.N. | Grčki mitropolit: Požari Božja kazna zbog nevjernika Ciprasa

ATINA - Grčki mitropolit Amvrosije na svom blogu za katastrofalne požare koji su odnijeli 74 života optužio premijera Ciprasa i njegov ateizam.

Naime, grčki premijer Aleksis Cipras nije vjernik pa je grčki mitropolit odlučio da iskoristiti strašnu tragediju u Grčkoj kako bi ustvrdio da su stravični požari zapravo božja kazna za premijera nevjernika, prenosi Index.hr.

"Ateistički premijer Aleksis Cipras izazvao je bijes Božji. Grčku su upropastili požari i poplave", napisao je na svom blogu mitropolit Amvrosije.

Mitropolit je potom, citirajući Novi zavjet, dodao da se zbog "udaljavanja ljudi od Boga javljaju razne katastrofe kao što su potresi, glad, epidemije, krvoprolića, kriminal i razarajući požari".

Mitropolit je zatim povezao požare i činjenicu da Cipras nije oženio svoju djevojku. "Ko je, pitam se, za udaljavanje modernih Grka od Božjeg puta? Ko drugi? Ateistički premijer Aleksis Cipras i njegovi saradnici", napisao je mitropolit pa naveo činjenicu da Cipras nije krstio svoju djecu i nije se vjenčao sa svojom djevojkom.

Grčki mediji su, očekivano, prilično gnjevno reagovali na skandalozne tvrdnje mitropolita pa su podsjetili na požare 2007. godine, u kojima su smrtno stradale 84 osobe, kad na vlasti nije bio nevjernik nego konzervativna i religiozna stranka Nova demokratija, piše Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije