Svijet

Rođaci stradalih u požaru u Grčkoj tužili državu

Rođaci stradalih u požaru u Grčkoj tužili državu
Foto: Tanjug/AP | Rođaci stradalih u požaru u Grčkoj tužili državu

ATINA - Rođaci supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle nedjelje tužili su grčke vlasti, vatrogasce i policiju zbog njihove smrti.

Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, tjelesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva "biblijskom katastrofom", navedeno je u tekstu tužbe u koju je Rojters imao uvid.

"Vjerujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mjera predostrožnosti biti osuđeni", rekao je Rojetrsu advokat rođaka Antonis Fousas.

Učitelj Vasilis Kacargiris (70) bio je zarobljen u garaži, a njegova supruga i porodični prijatelji iz SAD pokušavali su da dođu do najbliže plaže.

Njegova supruga se vratila da pokuša da spase njega i njihovu 73-godišnju komšinicu Mariju Pagomenou, ali nije u tome uspela.

U tužbi je navedeno da su dva dana prije nesreće proslavljali udaju kćerke i da im niko iz vlasti ni pre, ali ni za vrijeme požara, nije rekao kako da se ponašaju niti kako da pobjegnu na sigurno mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije