Svijet

Pratite nas na Google news

Pašinjan: Izuzetna uloga Putina u zaustavljanju krvoprolića

Pašinjan: Izuzetna uloga Putina u zaustavljanju krvoprolića
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Pašinjan: Izuzetna uloga Putina u zaustavljanju krvoprolića
Srna

JEREVAN - Predsjednik Rusije Vladimir Putin odigrao je izuzetnu ulogu u zaustavljanju krvoprolića u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan.

On je tokom virtuelnog samita Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) rekao da je tokom 44 dana vojnih sukoba konstantno bio u kontaktu s Putinom, s kojim je razgovarao o neophodnim mjerama radi zaustavljanja sukoba i zaštite ljudskih života, javio je TASS.

"Nastavljam blisko da sarađujem s Vladimirom Vladimirovičem (Putinom) kako bismo ispunili zadatke kao što su potraga za nestalima, razmjena ratnih zarobljenika i osoba u pritvoru, kao i tijela ubijenih", istakao je Pašinjan.

Sukobi Azerbejdžana i Jermenije eskalirali su 27. septembra, uz intenzivne borbe u spornoj oblasti Nagorno-Karabah.

Pašinjan, Putin i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev potpisali su 9. novembra zajedničko saopštenje o potpunom prekidu sukoba koji je stupio na snagu dan kasnije.

Putin je tada izjavio da će azerbejdžanske i jermenske snage zadržati položaje koje su do tada kontrolisale, te da će članovi ruske mirovne misije biti raspoređeni u Nagorno-Karabahu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije