Svijet

Podoljak: Rusija želi da pretvori Herson u ''grad smrti''

Podoljak: Rusija želi da pretvori Herson u ''grad smrti''
Foto: Screenshot/Twitter | Podoljak: Rusija želi da pretvori Herson u ''grad smrti''
Tanjug

KIJEV - Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak rekao je danas da Rusija želi da Herson pretvori u "grad smrti" nakon što je Moskva naredila svojim trupama da se povuku iz grada na jugu Ukrajine.

"Rusija želi da pretvori Herson u 'grad smrti'. Ruska vojska minira sve što može: stanove, kanalizaciju. Artiljerija na lijevoj obali planira da pretvori grad u ruševine", napisao je Podoljak u objavi na društvenoj mreži Tviter, prenosi Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je juče da će se ruske snage povući sa zapadne obale rijeke Dnjepar, koja uključuje Herson, jedinu regionalnu prestonicu koju je Moskva zauzela od početka rata u februaru.

Ukrajinska vojska saopštila je da još uvijek nije u mogućnosti da potvrdi da se ruske trupe povlače iz Hersona.

General ukrajinske vojske Oleksij Gromov rekao je na konferenciji za novinare da akcije ukrajinskih oružanih snaga nisu ostavile ruskim snagama drugu opciju osim da se povuku.

"Ali u ovom trenutku, ne možemo ni potvrditi ni demantovati informacije o navodnom ruskom povlačenju trupa iz Hersona. Nastavićemo ofanzivnu operaciju u skladu sa našim planom", rekao je on.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije