Svijet

Rusi osvojili Marjinku: Trobojka se vijori nad krajnjom tačkom

Rusi osvojili Marjinku: Trobojka se vijori nad krajnjom tačkom
Foto: Screenshot / Twitter | Rusi osvojili Marjinku: Trobojka se viori nad krajnjom tačkom

MARJINKA - Pripadnici Oružanih snaga Rusije podigli su u utorak zastavu pobjede i nad krajnjom tačkom Marjinke.

Vojnici 150. motorizovane divizije i 5. brigade natjerali su prema nezvaničnim navodima ruskih vojnih blogera pripadnike Oružanih snaga Ukrajine na povlačenje i sa posljednjih ruševina na periferiji strateški važnog grada u Donjecku.

"Jedinice Oružanih snaga Rusije iz sastava 150. motorizovane divizije istakle su zastavu nad posljednjom kućom u Kaštanovoj ulici. Za potpuno oslobađanje grada preostalo je da se očisti dio sjeverno od rezervoara", navodi poznati ruski vojni bloger Ribar i dodaje da je nakon povlačenja glavnine ukrajinskih snaga na zapad u Georgijevku čišćenje džepova na periferiji Marjinke bilo samo pitanje vremena.

Ribar navodi da će dalje napredovanje ruskih snaga do Georgijevke biti teško jer su Oružane snage Ukrajine uspjele da miniraju prilaze i formiraju rezervnu odbrambenu liniju.

"Oružane snage Rusije su se poslednjih nedjelju dana koncentrisale na nanošenje vatrene štete na Kurahovo, Maksimiljanovku i Georgijevku. Dakle, uz pravilnu upotrebu jurišnih grupa, grupa za deminiranje, ali i adekvatnu organizaciju čišćenja, relativno brz iskorak je sasvim moguć ", navodi Ribar i dodaje da dalje napredovanje Oružanih snaga Rusije bez kontrole nad brdima na sjeveru besmisleno.

Ukrajinska i ruska vojska za sada se nisu zvanično oglasile.

Istovremeno sa napredovanjem na zapadnoj periferiji Marinke u pravcu brane, ruske trupe izvode ofanzivna dejstva prema selu Pobeda. Značaj ovog sela je veliki zbog činjenice da se nalazi skoro odmah na izlazu iz Mariinke u pravcu Ugledara. Rusi su na prilazima selu na svega 700 metara, javlja "TV Front".

Foto: liveuamap.com
Foto: liveuamap.com

Sukobi oko Marjinke, strateški važnog grada na jugoistoku Ukrajine, koji je pretvoren u svojevrsnu tvrđavu, trajali su skoro 10 godina.

Možda vas zanima: 

Teška bitka za Avdejevku: Koksara epicentar borbi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije